in , ,

Europese Commissie: ‘Vluchtelingenbelasting op benzine moet er komen vanwege kosten vluchtelingencrisis’

16374126025 51408b0624 eu

Om de “vluchtelingen”crisis te financieren met een -benzineheffing, zoals dit werd voorgesteld door de Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble (CDU), is de Europese Commissie keihard aan boord. Daarmee zou men ook de grensbewaking kunnen financieren.

De Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble krijgt met zijn initiatief om de “vluchtelingen” crisis in heel Europa te financieren met een extra heffing op ondersteuning van de Europese commissie.

“Een benzineheffing, op nationaal en Europees niveau, zou een mogelijke financieringsbron kunnen zijn, vooral als je bedenkt dat de olieprijs op dit moment historisch laag is”, zei de vicevoorzitter van de Europese Commissie, Valdis Dombrovskis (waar u nog nooit van gehoord heeft, maar die toevallig een van de vele vice-presidenten van de Europese Commissie en teamleider van de projectgroep “ and Social Dialogue” is), tegenover “Der Spiegel”.

“Ik ben het met minister Schäuble eens dat we innovatieve Europese beginselen nodig hebben om de vluchtelingencrisis de baas te worden.” De daarvoor noodzakelijke maatregelen, zoals een betere bewaking van de Europese buitengrenzen, zouden echter kostbaar zijn, aldus de vicevoorzitter. De Let, die in de Europese Commissie verantwoordelijk is voor de euro en sociale dialoog, liet bovendien een zekere voorkeur voor een Europese belasting herkennen. “Veiligheid met het oog op de crisis voor de burgers is een openbaar goed, waarvoor Europa in de ideale situatie gezamenlijk zou moeten zorgen”, zei hij.

 

Lees verder bij de Bron: E.J. Bron

Vluchtelingenbelasting

In bestaat de brandstofprijs al voor 60% uit belastingen en accijnzen (anders kostte een liter maar 60 cent), maar tel daar na de Germaanse naheffing aan de pomp nog maar een paar procentjes bij op. En dan is Nederland ook nog eens überhaupt al het duurste Europese land om een auto te hebben. Hoe hoog het vluchtaccijns is waarmee de vervanging van de Europese bevolking betaald wordt, is nog niet duidelijk, maar daar gaan ze in al hun wijsheid wel uitkomen. En dat allemaal om een crisis te betalen, die helemaal geen crisis is, maar beleid. Duits beleid. Enfin, binnenkort bij het tankstation dat bosje bloemen voor vrouwlief maar even laten liggen. Want dat kan er gewoon echt niet meer af natuurlijk als u met iedere tankbeurt de overtocht van een boot ontheemdiërs gaat financieren.

Lees verder bij de Bron: GeenStijl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
8403714647 a0b920e6cc pillen

Schippers wil machtige farmaceuten aanpakken (om verzekeraars nog meer te laten verdienen?)

4477407634 3c0b35d181 UWV

Leugens van het UWV – Er komen helemaal geen banen bij!