in

Lugubere rouwstoet voor Alexander Pechtold in Breda, maar… hij was er niet

De jongerenafdeling van de SP protesteert tegen het afschaffen van het referendum Foto Eva de Schipper

“Als je zo bang bent voor de mening van mensen, dan ben je die D die staat voor Democraten helemaal niet waard!”, aldus Adi Vranac. Namens ROOD, de jongerenafdeling van de SP, brachten hij en zijn partijgenoten woensdagavond een duidelijke boodschap over aan Alexander Pechtold: het afschaffen van het referendum is een grote fout. Met een doodskist met daarin een ‘D’ liepen ze door het Ginneken in Breda.

Voor café Oncle Jean aan de Ginnekenweg, kwam de rouwstoet tot stilstand. Daar waren D66-leden samengekomen voor een lezing over de oprichter van hun partij: Hans van Mierlo. Partijleider Alexander Pechtold zou er speciaal voor naar Breda zijn afgereisd, maar helaas voor de actievoerders bleek hij niet aanwezig te zijn.

Referendum

De aanleiding voor de actie moge duidelijk zijn: Hans van Mierlo streed met zijn partij voor de komst van een referendum. En dat is wat zo steekt bij de jongeren van ROOD. “Uitgerekend D66 is er verantwoordelijk voor dat een belangrijk democratisch instrument als het referendum de nek wordt omgedraaid”, vindt Vranac.

Als logisch vervolg op de stoet, werd er ook een avondwake gehouden. Rondom de doodskist liepen ‘monddood’ gemaakte jongeren.

Lees ook eens verder bij de bron: Stop de Bankiers

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
e836b40620f0093ecd0b470de7444e90fe76e6d311b3124297f7c1 640 armoede

Langdurige armoede neemt toe in Nederland

banksters

Schaamteloos: ING topman krijgt 50% salarisverhoging, verdient 3 miljoen euro