in , , , , ,

Maar natuurlijk; Nederland positief over EU-voorstel voor elektronisch bewijsmateriaal

is positief over een voorstel van de dat grensoverschrijdende toegang tot elektronisch bewijs moet versnellen, zo heeft minister Blok van Buitenlandse Zaken aan de laten weten.

Het voorstel moet justitiële autoriteiten de mogelijkheid geven om elektronisch bewijsmateriaal te vorderen van providers die in de actief zijn, zonder tussenkomst van de justitiële autoriteiten van de lidstaat waar de provider is gevestigd of waar de gegevens zich bevinden.

Het voorstel maakt daarbij een onderscheid tussen verschillende soorten gegevens, zoals gebruikersgegevens, toegangsgegevens, verkeersgegevens en gegevens over de inhoud.

De gevorderde data kan variëren van identificerende gegevens, ip-adressen en meta-data tot sms-berichten, e-mails, foto’s of app-berichten. Afhankelijk van de impact op de worden aparte waarborgen voorgesteld.

Providers kunnen zich daarnaast “op een beperkt aantal formele gronden” verzetten tegen de dataverzoeken.

Alles bij de bron; Security

Lees ook eens verder bij de bron: Maar natuurlijk; Nederland positief over EU-voorstel voor elektronisch bewijs


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Klimaatdictatuur

Nederland breekt bewust met Dublin (EU) immigratie regels