in , ,

‘Manipulatie Staatsloterij door medewerkers Grieks IT-beheerder’

8679631813 acb3c5cdd7 Staatsloterij e14112261103071

Medewerkers van het Griekse Intralot zouden de Staatsloterij kunnen manipuleren wegens gebrekkige it-beveiliging. En er zijn aanwijzingen dat dit daadwerkelijk is gebeurd.

Intralot beheert sinds 2010 de systemen voor de Staatsloterij. Medewerkers zouden het bestand met loten kunnen aanpassen zonder dat dit opvalt. Dat melden lekkende oud-medewerkers van Intralot aan De Volkskrant.

Medewerkers van het bedrijf kunnen loten vervangen en op hun eigen naam zeggen, omdat er geen logbestanden worden bijgehouden. Het aantal loten in het bestand blijft dan gelijk, waardoor manipulatie alleen zou opvallen als er verdacht veel prijzen in een bepaalde regio zouden vallen. Ook zou Intralot op zijn hoofdkantoor loten kunnen uitprinten.

Verdachte Koningsdagloting

De Kansspelautoriteit is al een onderzoek gestart naar ‘de beveiliging van it-systemen rond het trekkingsproces’ bij de Staatsloterij. Aanleiding is dat er bij de Koningsdagloting meer loten in de trekking meededen dan er waren verkocht. Dat duidt op daadwerkelijk misbruik binnen Intralot.

Lees verder via Webwereld.

 

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
5729485243 562198a884 polio1

GlaxoSmithKline dumpt levend polio virus in Belgische wateren

anders denken1

Filmpje: Kijk en je beseft hoe de wereld in het echt is en je denkt meteen anders