in

Marokko schoffeert Nederland in zaak uitgeprocedeerde asielzoekers

Staatssecretaris van Justitie en Veiligheid Ankie Broekers-Knol (VVD) krijgt het niet voor elkaar om met Marokko te spreken over het terugnemen van uitgeprocedeerde asielzoekers uit dat land.

De bewindsvrouw krijgt van diverse partijen de zwartepiet toegespeeld. Vorige maand zei Broekers-Knol al dat ze niet welkom was bij de regering in Rabat.

De verontwaardiging is groot onder Tweede Kamerleden: donderdagavond bleek dat de Marokkaanse ambassadeur in Den Haag zijn afspraak met Broekers-Knol heeft afgezegd.

Dat liet het ministerie van Justitie en Veiligheid weten in een verklaring. Daaruit werd niet duidelijk wat de reden is van de afzegging.

Het gesprek zou gaan over migratie, en dan vooral de terugkeer van uitgeprocedeerde Marokkaanse asielzoekers naar hun thuisland.

Volgens persbureau ANP zeggen bronnen in politiek Den Haag dat de ambassadeur het over meer onderwerpen wilde hebben, en dus niet specifiek over het terugnemen van ….

Lees verder bij de bron: Elsevier Weekblad


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Help mee JDreport.com online te houden

Rapporteren

2 Comments

Laat een reactie achter
 1. Zwarepiet toespelen nu hij net weer het land heeft verlaten….
  De Marokkaanse ambassade is blijkbaar net zo’n voorbeeld voor hoe de Marokkanen zich denken te mogen gedragen in Nederland.
  De meesten zijn compleet respectloos naar wie dan ook & beschamend voor de goed bedoelende Marokkanen.
  Waarom zou je de mensen die zich niet weten te integreren en met Nederland een loop nemen, niet terug sturen naar het land waar ze een paspoort voor het leven van hebben?
  Werkelijk, het moet ook wel heel verwarrend zijn voor die mensen met meerdere nationaliteiten… wie ben ik?
  Een BMW is toch ook geen Opel, een tulp toch ook geen roos, een bijbel geen koran.

 2. Uitgeprocedeerde asielzoekers zijn dus illegaal in Nederland, en zijn dus strafbaar. Geef ze de keuze: naar de gevangenis of terug naar Marokko. De regering moet ze zeker niet in de illegaliteit laten verdwijnen, want dan krijgen we alleen maar meer criminaliteit.

  Waarom laten we ons schofferen door landen zoals Turkije en Marokko??? Gewoon illegalen terugsturen naar het land van herkomst en alle subsidies naar dat soort landen stop zetten.

Iedereen vindt er iets van, jij ook?

Best gek: ECB houdt geen toezicht op pensioenfondsen

Over de hele wereld sneuvelen de records van hoeveelheid sneeuw en kou