in

Marokko schoffeert Nederland in zaak uitgeprocedeerde asielzoekers

Staatssecretaris van en Veiligheid Ankie Broekers-Knol () krijgt het niet voor elkaar om met Marokko te spreken over het terugnemen van uitgeprocedeerde asielzoekers uit dat land.

De bewindsvrouw krijgt van diverse partijen de zwartepiet toegespeeld. Vorige maand zei Broekers-Knol al dat ze niet welkom was bij de regering in Rabat.

De verontwaardiging is groot onder Tweede Kamerleden: donderdagavond bleek dat de Marokkaanse ambassadeur in zijn afspraak met Broekers-Knol heeft afgezegd.

Dat liet het ministerie van Justitie en Veiligheid weten in een verklaring. Daaruit werd niet duidelijk wat de reden is van de afzegging.

Het gesprek zou gaan over migratie, en dan vooral de terugkeer van uitgeprocedeerde Marokkaanse asielzoekers naar hun thuisland.

Volgens persbureau ANP zeggen bronnen in Den Haag dat de ambassadeur het over meer onderwerpen wilde hebben, en dus niet specifiek over het terugnemen van ….

Lees verder bij de bron: Elsevier Weekblad


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Best gek: ECB houdt geen toezicht op pensioenfondsen

Over de hele wereld sneuvelen de records van hoeveelheid sneeuw en kou