in , , ,

Massale uitkeringsfraude ontdekt: Asielzoekers halen in meerdere EU-landen uitkeringen op

Massale uitkeringsfraude tot vele duizenden euro’s per migrant per maand – 2700 minderjarige criminele asielzoekers kosten stad Berlijn jaarlijks € 200 miljoen.

Migranten blijken op eenvoudige wijze misbruik te kunnen maken van de sociale zekerheid in Europa, door zich in twee (of meer) verschillende landen als ‘vluchteling’ te laten registreren en uitkeringen aan te vragen. Vervolgens reizen ze dan gewoon met de bus heen en weer. In de Zuid Duitse plaats Lindau, vlakbij de grens met Oostenrijk, zijn al zo’n 80 fraudeurs gepakt. Volgens de autoriteiten zijn het er vermoedelijk nog veel meer die op deze wijze maandelijks vele duizenden euro’s ophalen. De politiek zwijgt tot nu toe over het even kostbare als schaamteloze misbruik.

Inmiddels worden bussen die onderweg zijn naar Oostenrijk elke nacht kort voor de grens gecontroleerd. Voor de ‘Flixbus’ sneldiensten tussen Frankfurt en Rome en München en Turijn zijn geliefd bij de fraudeurs, omdat de kaartjes slechts tussen de € 30 en € 60 kosten. Bijna iedere nacht worden er weer ‘vluchtelingen’ gepakt die in beide landen uitkeringen krijgen, en vaak zowel Duitse als Italiaanse verblijfspapieren bij zich hebben.

Duizenden euro’s cash

Zo werden twee weken geleden in één bus een Nigeriaan, een Pakistaan en een Eritreeër betrapt. Ze hadden alle drie geldige passen voor Italië, en woonden daar. Tegelijkertijd hadden ze in Duitsland asiel aangevraagd, en daarom automatisch een uitkering gekregen. De drie hadden ruim € 7000,- contact bij zich. Dat geld werd in beslag genomen. Bij een andere controle had een migrant zelfs € 20.000,- bij zich.

Hoewel er al zo’n 80 (moslim)migranten zijn gepakt, hebben de autoriteiten de indruk dat het misbruik alleen maar toeneemt, en het mogelijk nog maar het topje van de ijsberg is. De enige reactie van de autoriteiten? ‘Wij doen een beroep op vluchtelingen om geen asiel aan te vragen in Duitsland,’ zei Alexander Pfaff, hoofd van de fraude-opsporingsdienst in Lindau.

Theoretisch goede controle mogelijk, maar wordt amper gedaan

Theoretisch zou het niet mogelijk moeten zijn om in twee landen uitkeringen aan te vragen, omdat in de Eurodac databank alle persoonsgegevens worden bewaard van mensen die illegaal Europa binnenkomen. Probleem is dat van migranten vaak geen vingerafdrukken en dergelijke worden genomen, en dat in bepaalde gevallen zelfs verboden is. In Lindau mag de vingerafdrukscanner zelfs alleen gebruikt worden om migranten een ID-bewijs te geven. Daarna worden de gegevens gewoon weer vernietigd.

Honderden miljoenen voor criminele migranten

Anis Amri, de beruchte aanslagpleger op de kerstmarkt in Berlijn, kon door het ontbreken van enige echte controle onder 14 (!) verschillende identiteiten in EU-landen geregistreerd zijn. In Braunschweig ontdekte een speciale commissie onlangs 300 gevallen van vergelijkbare uitkeringsfraude door migranten, wat de stad al miljoenen euro’s heeft gekost.

Daarnaast zijn gemeenten ook officieel enorm veel belastinggeld kwijt aan migranten. De linkse coalitie in Berlijn gaat een miljoen euro extra uittrekken om te proberen om minderjarige asielzoekers, die zich massaal schuldig maken aan berovingen, geweld en drugsmisdrijven, te ‘begeleiden’. Ruim 2700 minderjarige migranten kosten de stad nu al jaarlijks 100 tot 200 miljoen (>>).

Het verschil anno 2017

Veel bejaarden, chronisch zieken en andere kansarmen, waar de afgelopen jaren zwaar op is bezuinigd en die te maken hebben gekregen met hoge lastenstijgingen, zullen vermoedelijk een wrang gevoel hebben gekregen dat je in de EU zo kinderlijk eenvoudig tot duizenden euro’s per maand kunt krijgen, mitsje een bepaalde huidskleur, afkomst en religie hebt, omdat strenge controle van deze parasiterende fraudeurs uit het Midden Oosten en Noord Afrika door de gevestigde orde al gauw als ‘racistisch’ en ‘discriminerend’ wordt gekenmerkt.

Bronnen:

(1) Schwäbische

Lees de rest verder bij de Bron: Time2Wakeup!


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
jungleelephant
4 jaren geleden

En wij…….halen de broekriem nog maar weer eens aan!Overheden deugen niet,voor geen meter,nergens!

Ivo Vlot
4 jaren geleden

Het verbaast me helemaal niks dat dit gebeurt, je kan toch op je vingers natellen dat vluchtelingen en migranten in no-time elke mogelijkheid om het systeem te manipuleren door hebben. Ze kunnen niks, maar list en bedrog, dat gaat ze prima af!

Denk nog maar eens aan eerdere gevallen, zoals de Turkse kinderbijslagfraude met dorpen vol meisjes-tweelingen, de zorgtoeslagen die met miljoenen werden overgemaakt naar Bulgaarse en Roemeense bankrekeningen, de PGB uitkeringen die door de chaos bij de SVB ook nu nog naar obscure rekeningen in het Oostblok gaan en nu dit weer.

Als ik het zou wagen een beetje inkomsten te verzwijgen of iemand tijdelijk in huis te nemen om te helpen, dan weten de computers van de overheid me direct te vinden en te straffen met een boete. En natuurlijk ook als ik even 3 kilometer te snel rijd omdat ik op het verkeer lette ipv op mijn snelheidsmeter te kijken…

Vangils
1 jaar geleden

Probleem maar een uitkering aan tevragen als Nederlander gaat zeer moeilijk eerst werkzoeken en dan zien we verder

Wake Up
1 jaar geleden

Het grote aantal klachten over het functioneren van de overheid is stuitend !!!!
De overheid is “vergeten” voor wie zij daar zit en is vergeten dat het de burgers zijn die haar betalen.
Rutte goede vriendjes met Soros …. hoeveel bewijs willen mensen hebben dat Rutte een landverrader is?

Wordt wakker !!

Alle migranten terug naar huis. Wir schaffen das !!!
1 jaar geleden

Tja, je verwacht het niet van die asielzoekers. Zo warm ontvangen met gratis uitkeringen, gratis huizen, gratis opleidingen. Nederland slooft zich uit met halal vlees, moskeeën, sharia wetten, en schaft de eigen eeuwenoude gebruiken als zwarte piet en negerzoen af om de migranten maar niet te ergeren.
Nederlandse vrouwen passen hun kleding aan zodat zij geen aanstoot geven en zij kunnen ’s avonds niet eens meer vrij over straat gaan …
Tegelijk zien we bedreigingen met messen, onbeschoft gedrag in ziekenhuizen etc, meisjes en vrouwen die worden uitgemaakt voor h***, gevangenissen die vol zitten met migranten.

En terwijl de eigen bevolking die hun leven lang in Nederland belasting hebben betaald op een houtje bijten en in oude huizen wonen en niet eens naar een bejaardenwoning kunnen snabbelen de asielzoekers nog wat bij door ergens nog een extra uitkerinkje te regelen ……

Is het niet tijd om de balans op te maken denk ik dan en te stoppen met deze gekte?
Merkel beloofde hoogopgeleide mensen, maar wij hebben blijkbaar de verkeerde groep gekregen ….
Is het niet beter om die asielzoekers terug te sturen naar huis. En nee: dat heeft niets met racisme te maken.
Zoals duidelijk blijkt kunnen deze mensen zich prima redden en zij zullen het zeker redden in hun thuisland.

Van lievendael jp
1 jaar geleden

Je probeert mensen te helpen die in een uitzichtloze situatie zitten in hun eigen land.En dan gebeurt dit wie is nu de crimineel?Nogmaals veel belastinggeld kwijt en wij krijgen geen deftig pensioen en moeten ervoor langer werken.Is het hun fout?Nee van de politieke groepen die dit laten gebeuren!!!!!

Alfredo Sanchez
1 jaar geleden

Alle fraudeurs terug naar de heimat, legaal en illegaal!

Nienke Hoogeveen
1 jaar geleden

Wat IN EN IN EN IN EN IN,… VULGAIR!
BAH,… HEBBE HEBBE HEBBE HEBBE!
????????????????????????????????????????????????????
????????????????????????????????????????????????????

Jo
1 jaar geleden

En ze namen een glas en deden een plas en laten de rotzooi gewoon zoals het was

Arno
1 jaar geleden

Alle profiteurs terug . Goedschiks of kwaadschiks, en die EU regels. ……….Fuck it zou ik zeggen! Eerst alles normaliseren en dan erover nadenken of en hoe EU regels worden toe gepast. Ik mezelf al 40 jaar een breuk werken, letterlijk dus, en hun gratis geld. …? Dacht het niet, dit moet anders want hier komt nog veel ellende van.

Frans Drijvers
1 jaar geleden

De mestoverschotten per supertanker naar Noord-Afrika, en de asielfraudeurs terug naar hun criminele rotlanden . Pak ze hun uitkeringen af !

Vangils
1 jaar geleden

Als die landen zo dom zijn is het een koud kunstje deze streek uit te halen slaaplekker allen

Ondanks alles blijft Rusland nog altijd de belangrijkste olieleverancier van Nederland

Is Michael Flynn het eerste slachtoffer van een coup door de ‘deep state’?