in ,

Medicijn tegen Malaria uit 1934 blijkt actief te zijn tegen Coronavirus

Chloroquine, een middel tegen malaria dat sinds 1934 internationaal op de markt is, blijkt antiviraal te werken tegen het nieuwe SARS-coronavirus type 2.

De werking van werd reeds in 2004 ontdekt in het laboratorium van professor Marc Van Ranst aan de KU Leuven.

Experten van het Chinese Ministerie van Wetenschappen en Technologie bevestigden op 17 februari dat  werkzaam bleek in klinische proeven bij patiënten met -19.

Patiënten die gedurende een week kregen vertoonden minder koorts, hadden een sneller verbeterende longfunctie, en waren sneller weer virusvrij en genezen.

De werking van chloroquine tegen SARS-coronavirussen werd tijdens de SARS-epidemie in 2004 ontdekt door een team virologen van de KU Leuven.

Onder leiding van professor Van Ranst testte dit team in het biosafety level 3 (BSL-3) laboratorium van het Rega Instituut de activiteit van dit middel in celculturen die besmet waren met het SARS-coronavirus type 1.

“Het is bovendien eenvoudig te produceren in grote hoeveelheden, ook al ….

Lees verder bij de bron: Blik op nieuws


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Report

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Zorgsysteem wordt misbruikt voor financiering terrorisme

Het is 2020: Kindhuwelijk binnenkort in Nederland niet langer erkend