in , , , ,

Migrantenkaravaan in Turkije en bomvol Griekenland, migratiecrisis van 2015 opnieuw?

In Griekenland zijn het nog enkele duizenden, in Turkije echter al minstens 40.000 die zich bij een migrantenkaravaan hebben aangesloten, waarvan het onbetwiste doel Midden-Europa is. Public relations strategen van asiel-NGO´s gaven haar al de naam “Karavaan van een sprankje hoop”.

Maar wie de gewelddadige rellen tussen de migranten in Griekenland en de politie meekreeg (zie hier en hier), vraagt zich al snel af: sprankje hoop voor wie?

Landen als Duitsland of Oostenrijk zitten helemaal niet te wachten op zulke brute mensen. Hebben we niet al genoeg testosteron aangestuurde jonge mannen uit Noord-Afrika, het Midden-Oosten en Afghanistan overgenomen, die leidden tot een sterke toename van verkrachtingen, overvallen, steekpartijen en dergelijke? Hebben we niet al genoeg van zulke personen opgenomen, die tot een vermindering van de openbare veiligheid leidden?

Tot nu toe houdt de Griekse politie het nog vol, maar hoe lang kan ze zich nog verdedigen tegen de door fake news over een zogenaamd weer geopende Balkanroute opgehitste meute, zonder zelf over te hoeven gaan tot omvangrijk geweld?

Het goede nieuws is: Erdoğan houdt de grens in ieder geval op dit moment nog gesloten. Hij weet heel goed dat nieuwe migrantenstromen alleen maar nuttig zijn voor de rechtse partijen in Europa, die bij de aanstaande Europese Parlementsverkiezingen sowieso duidelijk groter zullen worden.

Als er opnieuw zulke beelden zoals in het jaar 2015 op de beeldschermen verschijnen, dan zou een nog grotere overwinning van deze partijen waarschijnlijk zijn. Maar een zege van de rechtse partijen zou voor Erdoğan contraproductief zijn, temeer daar die ook tegen een EU-toetreding van Turkije zijn.

Dat betekent: tot minimaal eind mei zullen de Turkse autoriteiten in ieder geval alert zijn en geen grotere groepen migranten naar Europa laten trekken.

Wat er daarna gebeurt, is onzeker. Maar Erdoğan weet dat hij met de migranten, die verder willen trekken, een troef in handen heeft die hij op elk gewenst moment kan gebruiken.

Lees verder bij de bron: E.J. Bron


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Snapt u die Brexit het nog? Verenigd Koninkrijk kan meedoen aan Europese verkiezingen

Ophef, gedoe, gezeur kan gaan beginnen: Formule 1 vanaf 2020 definitief in Zandvoort