in , , , , ,

Minister Grapperhaus wil DNA afnemen van niet-verdachten(iedereen dus)

TheDigitalArtist / Pixabay

In  wil minister het mogelijk maken dat  kan worden verzameld van personen die niet-verdacht zijn van strafbare feiten. Dat is op dit moment niet mogelijk, maar de minister van en Veiligheid wil dit regelen met een nieuwe .

Voorwaarde is wel dat er een bepaalde “noodzaak moet zijn”, via NOS Teletekst.

Dit betekent concreet dat iedereen in een bepaalde afstand van plaats delict in potentie kan worden opgeroepen tot het afstaan van zijn erfelijke materiaal. Immers is er bij een delict een noodzaak om het op te lossen en als het delict “zeer ernstig” is dan kan het ministerie er gebruik van maken.

Maar goed, de nieuwe plannen van Grapperhaus dus. Het ziet er weer autoritair uit zoals we gewend zijn in het “vrije” Nederland.

Kiezers wordt niet gevraagd, maar het aantal wetten blijf maar toenemen. Ondertussen kent het wetboek al meer dan 40.000 artikelen waarvan het gerechtelijke beginsel is dat u moet weten wat daarin staat: “u wordt geacht de wet te kennen” zo klink het.

Een onmogelijkheid. Ja, de rechtspraak begint in het land met een onmogelijke opdracht aan de . Brrr.

Mocht u nu niet weten wat er in de wet staat: geen probleem, de legt het graag uit en een maatje van Grapperhaus komt binnenkort wel wat DNA bij u afnemen.

Lees verder bij de bron: De Dagelijkse Standaard


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Vakantie voor steeds meer Nederlanders te duur, verder gaat alles goed en bent u altijd blij!

Eindelijk hardere aanpak telefoonterreur van vervelende reclametelefoontjes