in

De kans is zeer groot dat Nederland opnieuw kernenergie gaat opwekken

De kans is zeer groot dat opnieuw gaat opwekken met kerncentrales. Het kabinet heeft onderzoek laten doen naar de haalbaarheid om zo hun milieudoeleinden te kunnen halen.

De kosten en voorwaarden van de bouw van nieuwe kerncentrales zijn volgens het onderzoek van de Kamer in beeld gebracht. Minister Wiebes heeft het onderzoek van ENCO naar de gestuurd.

De belangrijkste conclusies volgens het onderzoek zijn dat de onderzoekers stellen dat kernenergie niet duurder is dan wind en als  alle kosten op dezelfde manier worden meegenomen.

Nu worden de extra kosten die voortvloeien uit zon en wind niet meegenomen in de berekeningen voor uit wind en zon, maar worden afgewenteld op de netbeheerder en/of consument.

Ook blijkt dat de levensduurverlenging van een kerncentrale over het algemeen de goedkoopste manier is om CO2 te besparen, goedkoper dan zon en wind. Voorwaarde voor een concurrerende prijs van kernenergie is wel dat Nederland met één of meer kerncentrales aansluit bij bestaande seriebouw van (buitenlandse) kerncentrales vanwege de toch al lange constructietijd.

De onderzoekers stellen verder vast dat kernenergie per terawattuur de meest veilige wijze van produceren van is; veiliger dan zon en wind. Investeringen  …

Lees verder bij de bron: Blik op nieuws


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Spectaculair: meteoriet vloog heel laag over Nederland en stuiterde terug de ruimte in!

Minister informeerde Kamer onjuist over rol oud-minister Zijlstra bij omstreden storting granuliet in natuurplas