in

De kans is zeer groot dat Nederland opnieuw kernenergie gaat opwekken

De kans is zeer groot dat opnieuw gaat opwekken met kerncentrales. Het heeft onderzoek laten doen naar de haalbaarheid om zo hun milieudoeleinden te kunnen halen.

De kosten en voorwaarden van de bouw van nieuwe kerncentrales zijn volgens het onderzoek van de Kamer in beeld gebracht. Minister Wiebes heeft het onderzoek van ENCO naar de Tweede Kamer gestuurd.

De belangrijkste conclusies volgens het onderzoek zijn dat de onderzoekers stellen dat kernenergie niet duurder is dan wind en als  alle kosten op dezelfde manier worden meegenomen.

Nu worden de extra kosten die voortvloeien uit zon en wind niet meegenomen in de berekeningen voor uit wind en zon, maar worden afgewenteld op de netbeheerder en/of consument.

Ook blijkt dat de levensduurverlenging van een kerncentrale over het algemeen de goedkoopste manier is om CO2 te besparen, goedkoper dan zon en wind. Voorwaarde voor een concurrerende prijs van kernenergie is wel dat Nederland met één of meer kerncentrales aansluit bij bestaande seriebouw van (buitenlandse) kerncentrales vanwege de toch al lange constructietijd.

De onderzoekers stellen verder vast dat kernenergie per terawattuur de meest veilige wijze van produceren van is; veiliger dan zon en wind. Investeringen  …

Lees verder bij de bron: Blik op nieuws


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Hoeveel zin heeft de 2e kamer nog?
4 maanden geleden

Vergeet het hele CO2 verhaal want er is helemaal geen CO2 probleem omdat er nauwelijks CO2 in lucht zit. Namelijk 400 ppm …. en daar moeten planten ook nog van leven die vervolgens de CO2 afbreken en de C gebuirken voor hun groei en O2 teru geven aan de atmosfeer …. Het hele CO2 verhaal is niet meer dan bangmakerij.
Verder heeft NL nooit een kerncentrale gehad om energie mee te produceren. Onduidelijk waar dat verhaal vandaan komt. NL heeft electriciteit geimporteerd uit Frankrijk die voor 60 % in zijn E vraag kernenergie voorziet.
Als NL kerncentrales zou gaan bouwen is dat om een paar eenvoudige redenen: er zijn sterk verbeterde processen om electrische energie op een veilige en tegelijk op een goedkope manier te produceren.

Spectaculair: meteoriet vloog heel laag over Nederland en stuiterde terug de ruimte in!

Minister informeerde Kamer onjuist over rol oud-minister Zijlstra bij omstreden storting granuliet in natuurplas