in , ,

Mondkapje op of anders gaat de winkel op slot! Weigeraar Gerjo krijgt brief van gemeente

text

Als Gerjo Pereira van de kringloopwinkel in Wezep nog langer weigert om een mondkapje op te zetten in zijn zaak, dan gaat de boel op slot met een zegel erop.

Dat staat in een brief van de gemeente Oldebroek die hij persoonlijk overhandigd kreeg.

Hij zit in dubio over zijn reactie. Vasthouden aan zijn principe en geen inkomen hebben, of onder protest toegeven aan de eisen van de gemeente?

De ondernemer hoeft daar niet in zijn eentje over na te denken, want drie Zwolse advocatenbureaus hebben hem (gratis) de helpende hand toegereikt.

De handhavingsactie van de gemeente tegen Gerjo Pereira, die in zijn kringloopwinkel geen mondkapje wil dragen, prikkelde het rechtsgevoel van Marijn de Jong van De Jong juristen Zwolle. ,,Grote winkelketens geven aan dat zij de regels niet gaan handhaven, maar een kleine kringloopwinkel moet het dan ontgelden?”

Het gaat er bij De Jong niet in. Samen met zijn Zwolse collega’s Pascal Reichenbach (Reichenbach Advocatuur) en Karlijn Schuttelaar (Schuttelaar Law) benaderde hij de ondernemer om hem gratis juridische bijstand te verlenen.

Niet om zichzelf in de picture te spelen, zegt De Jong, maar ‘omdat ik pro bono werk belangrijk vindt’.

Lees verder bij de bron: gelderlander.nl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
black and white floral illustration

Dat geeft vertrouwen: Biontech oprichter wil voorlopig niet zelf gevaccineerd worden

armoede2 1

De oplopende armoede is door maatregelen niet goed zichtbaar