in ,

De oplopende armoede is door maatregelen niet goed zichtbaar

armoede2 1

De in neemt toe door de , maar het is lastig om alles volledig in beeld te krijgen. Door de coronamaatregelen komen lokale hulporganisaties namelijk amper meer bij de mensen thuis en moeten ambtenaren vanuit huis situaties beoordelen.

Dat concludeert het Armoedefonds uit een online enquête onder ruim 1000 lokale hulporganisaties, de tweede van dit jaar. 362 organisaties vulden de lijst in.

Daaruit kwam naar voren dat digitale en telefonische contacten voor mensen met financiële problemen verre van ideaal zijn.

Ondanks die omstandigheden heeft 46 procent van de organisaties in het laatste halfjaar de hulpvraag zien stijgen. 16 procent zegt dat het juist minder is geworden.

Vooral alleenstaande ouders en gezinnen met kinderen komen in de financiële problemen, blijkt uit de enquête. Door hen wordt het vaakst een beroep gedaan op voedselbanken.

Meer dan 80 procent van de hulporganisaties verwacht dat het aantal armoedegevallen de komende maanden verder zal stijgen, met name onder zzp'ers. Die zijn …

Lees verder bij de bron: NOS

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
text

Mondkapje op of anders gaat de winkel op slot! Weigeraar Gerjo krijgt brief van gemeente

vn id vaccin betaalkaart 02

Daar begint het gedonder al: Deze vakantielanden komt u straks zonder coronavaccin niet meer in