in , , ,

Mysterieuze Orde van Malta betrokken bij miljoenendeals en beïnvloeding op allerhoogste niveau

kazachgate

In België is al enige tijd veel te doen rond de Belgisch-Oezbeekse miljardair Patoch Sjodijev.

Een miljoenendeal met legerhelikopters, een steenrijke zakenman die stevig buiten de lijntjes kleurde en politieke beïnvloeding op het allerhoogste niveau.

De affaire-Sjodijev, ook wel Kazachgate genoemd, leest als een ware thriller.

Elitaire club

Zowel bij het begin als helemaal op het einde van de affaire rond de miljardair duikt een erg opvallende naam op: de mysterieuze Orde van Malta, een eeuwenoude, door raadsels omgeven katholieke organisatie.De afgelopen weken is gebleken dat het Belgische koningshuis, de Franse president Nicolas Sarkozy en mogelijk ook enkele Belgische ministers erbij betrokken waren.

Ooit werd ze tijdens de kruistochten gesticht door hospitaalridders, nu is ze een elitaire club van de allerrijkste aristocratie en adel.

Zware ontlopen

Het was de belangrijkste bestuurder, grootkanselier Jean-Pierre Mazery, die het eerste contact legde tussen oud-minister Armand De Decker en een medewerker van president Sarkozy.

Vanuit kreeg De Decker orders om in België zo snel mogelijk de afkoopwet erdoor te drukken. Die maakt verval van strafvordering mogelijk tegen betaling van een geldsom.

Op deze manier kon miljardair Sjodijev een zware rechtszaak ontlopen. Sarkozy wilde zo een gunst verlenen aan de president van Kazachstan, met wie hij op het punt stond een levering van legerhelikopters te ondertekenen.

Advocate

In ruil daarvoor moest een aantal zakenpartners van Kazachstan worden geholpen, waaronder Sjodijev.

Daar draaide Sarkozy zijn hand niet voor om.

De Belgische prinses Léa kreeg in januari 2012 25.000 euro op haar rekening gestort. Het was de advocate van Sjodijev die het geld had overgemaakt.De sinistere Orde van Malta duikt opnieuw op in het als Sjodijev zijn straf al enige tijd heeft afgekocht.

Samenwerkingsovereenkomst

De prinses ging ervan uit dat het geld afkomstig was van de Orde van Malta, waar ook prinses Beatrix lid van is. Prins Bernhard, koningin Juliana en koningin Wilhelmina waren grootkruisen in deze katholieke orde.

Inmiddels is bekend dat Didier Reynders in 2012 als minister van Buitenlandse Zaken een officieel bezoek bracht aan de zetel van de orde in Rome. Hij ondertekende er een samenwerkingsovereenkomst.

Een onderzoekscommissie moet meer duidelijkheid gaan scheppen, maar de toekomstige voorzitter van de commissie Kazachgate raakte gelijk al in opspraak.

Francis Delpérée werd namelijk in 2002 benoemd tot grootkruis in de Orde van Malta. Er wordt nu gesproken van ‘politieke intoxicatie'.

Ondertussen blijft Kazachgate uitdijen.

[De Morgen]

Lees verder via de Bron: Time2Wakeup!

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
4369918522 c442539502 sheeple e1429295267597

Zomaar een week in de EU Politiestaat, provincie Nederland

sheeple 326x159

Geef ons die prik… Propaganda neemt groteske vormen aan