in , , , ,

Na Bulgarije zet ook Kroatië zet eerste stap naar invoering euro

gaat zich voorbereiden op de invoering van de als nationale munt. De heeft in Brussel het licht op groen gezet om de overgang van de Kroatische kuna (HRK) naar de euro te starten en het besluit van de regering verwelkomd.

Daarvoor moet Kroatië de komende maanden nog een reeks maatregelen treffen om te voldoen aan de eisen om een volwaardig euroland te worden.

Kroatië, dat pas in 2013 lid van de werd, zal niet alleen toetreden tot de maar wordt ook lid worden van de Bankenunie. Minister Wopke Hoekstra (Financiën) zei na afloop van de Eurogroep dat het belangrijk is dat het land niet alleen aan allerlei economische voorwaarden voldoet, maar ook bancaire.

“Het is belangrijk dat alle nieuwe lidstaten van de eurozone stabiel zijn”, zei hij.

Zo zal de bankensector worden onderworpen aan stresstests om te zien hoe sterk de zijn bij een . Het land moet onder meer ook witwaspraktijken aanpakken en wordt gevraagd het bankentoezicht te versterken.

Negentien van de 28 -landen hebben nu met de euro een gezamenlijke munt. Bulgarije werkt sinds een jaar ook aan de overgang naar de euro.

Lees verder bij de bron: Europa Nu


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Alexa luistert u af: ‘Het is aan de burger én de overheid om alerter te worden’

Aardappelgate: voorgeschilde krieltjes in de supermarkt blijken ook al nep