in

Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid waarschuwt: Alertheid in Nederland nodig, want moslimextremisten

Een aanval door een moslimextremist zoals in Nice is ook in niet ondenkbaar.

De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid () Pieter-Jaap Aalbersberg zegt naar aanleiding van de gebeurtenissen in de Franse stad dat alertheid in Nederland geboden blijft.

Aalbersberg spreekt in een reactie van verschrikkelijke berichten uit .

Aalbersberg waarschuwt dat geradicaliseerde personen ook in Nederland kunnen toeslaan. Onlangs maakte de NCTV bekend dat het dreigingsniveau op 3 van de 5 staat. Dat wil zeggen dat een terroristische aanslag in Nederland ‘voorstelbaar' is.

Aanslagen in Europa zijn doorgaans provisorisch en worden gepleegd door eenlingen, staat in het meest recente dreigingsbeeld, dat een paar keer per jaar wordt gepubliceerd.

Zeker drie mensen kwamen vandaag om om het leven door een aanval van een vermeende moslimextremist in de Franse kuststad Nice.

De autoriteiten denken dat de aanvaller terroristische motieven ….

Lees verder bij de bron: AD.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Ook Frans consulaat-generaal in Saoedi-Arabië doelwit van aanslag

Het brandt in Europa: Na Italië nu ook in Spanje de Corona-revolutie