in

100.000 handtekeningen tegen beledigen profeet Mohammed: ‘Niet verbaasd, wel zorgwekkend’

Het beledigen van profeet Mohammed zou strafbaar gesteld moeten worden, vindt imam Ismail Abou Soumayyah. Hij heeft een opgesteld die in drie dagen al meer dan 100.000 keer is ondertekend.

Cartoonist Cortés, zelf niet vies van een controversiële tekening, vindt dat een slecht idee. “Als je niet mag beledigen, is het einde zoek.”

De petitie volgt op een oproep die de Amsterdamse imam Yassin Elforkani vrijdag deed in het Parool naar aanleiding van de terreuraanslagen in .

Ook hij riep op om de vrijheid om de profeet te beledigen, in te perken met wetgeving. Nu de petitie meer dan 40.000 handtekeningen heeft bereikt, is de verplicht om het onderwerp bespreekbaar te maken.

De duizenden handtekeningen laten het sentiment onder moslims zien, zegt imam Abou Soumayyah.

“Dat het bespotten van de profeet ons raakt in hart en ziel. Dat je ons echt heel erg kwetst en dat het ons heel erg pijn doet.”

Lees verder bij de bron: RTL Nieuws


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Corona-signaal: waarom koopt regering de politie om?

Regionale avondklok: geen uitzondering voor hondenbezitters, iedereen moet binnen blijven