in ,

Weer méér EU: EU-ministers steunen oprichting Europees toezichthouder witwassen

geralt / Pixabay

De -ministers van Financiën steunen ‘breed' het voorstel van de Europese Commissie om een onafhankelijk Europees toezichthouder voor witwassen en terrorismefinanciering op te richten.

Als het aan minister Wopke Hoekstra ligt, komt die EU-instantie er “liever morgen dan overmorgen”, zei de bewindsman na afloop van een videovergadering met zijn Europese collega's.

Een deadline is echter nog niet afgesproken.

De commissie wil hier begin volgend jaar wetsvoorstellen over presenteren. Voor alles “up and running” is, aldus Hoekstra, “zijn we wel zo weer een paar maanden verder”.

lobbyt samen met een aantal landen waaronder al een tijd voor onafhankelijk EU-toezicht, omdat witwassen een grensoverschrijdend probleem is. Nu is het toezicht op de handhaving van antiwitwaswetgeving nationaal geregeld.

Hoekstra zei zich grote zorgen te maken over de infiltratie “in de bovenwereld” van crimineel geld. In Nederland gaat het volgens hem om ….

Lees verder bij de bron: Europa Nu


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Wéér het falen van de autoriteiten: Slowakije waarschuwde Oostenrijk in juli voor de terrorist van Wenen

Corona-signaal: waarom koopt regering de politie om?