in , ,

Nederlanders zijn pessimistisch over banken maar wel Europese pioniers voor internetbankieren

16042406619 5412a5e0c2 z

Nederlanders nemen het voortouw bij het internetbankieren in . 83 procent van de Nederlanders bankieren vooral online en zo'n twee derde (66 procent) gebruikt daarvoor een computer of tablet.

Nederlanders lopen ver voorop vergeleken met landen zoals het , Duitsland en , waar respectievelijk 77 procent, 62 procent en 63 procent vooral online bankieren.

heeft ook een voorsprong genomen in mobiel bankieren. 18 procent van de Nederlanders bankieren al via hun , en liggen zo ver voor op andere markten zoals het Verenigd Koninkrijk (15 procent), Frankrijk (12 procent) en Duitsland (5 procent).

Voor Nederlanders die niet vooral online bankieren, is het grootste obstakel het gebrek aan persoonlijk contact. Bijna een kwart van hen zegt niet online te bankieren omdat ze liever persoonlijk met iemand spreken.

Nederlanders schatten hun bank niet zo hoog in. Slechts 1 op de 10 zegt dat zijn of haar bank een goede service en een eerlijke deal aanbiedt. Nederland is nog niet zo pessimistisch als Frankrijk of Duitsland, waar slechts 1 op de 20 denkt een goede service en eerlijke deal te krijgen.

De meeste Nederlanders denken niet dat het beste voorhebben met hun klanten. Meer dan de helft zegt dat banken vooral focussen op winst, en niet op hun klanten.

Bijna een vijfde zegt zelfs dat ze hun bank niet vertrouwen om hun financiële belangen te behartigen. Desondanks vallen nog altijd 94 procent van de Nederlanders terug op een klassieke bank voor een zichtrekening.

Lees de rest verder bij de Bron: Bank Nieuws

Raar volk die Nederlanders…

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
23600059933 f0b90f79ed Rutte EU e1475574466683

Verzoek van Rutte aan de EU om ons niets te vertellen over EU top in Rome: EU roept op tot snel overdragen van macht

11988080784 efd3c26219 camera snelweg

Let op bij naheffingsaanslagen loonheffingen: Belastingdienst mag foto’s snelwegcamera’s niet gebruiken