Nederlanders zijn pessimistisch over banken maar wel Europese pioniers voor internetbankieren

Nederlanders nemen het voortouw bij het internetbankieren in Europa. 83 procent van de Nederlanders bankieren vooral online en zo’n twee derde (66 procent) gebruikt daarvoor een computer of tablet.

Nederlanders lopen ver voorop vergeleken met landen zoals het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Frankrijk, waar respectievelijk 77 procent, 62 procent en 63 procent vooral online bankieren.

Nederland heeft ook een voorsprong genomen in mobiel bankieren. 18 procent van de Nederlanders bankieren al via hun smartphone, en liggen zo ver voor op andere markten zoals het Verenigd Koninkrijk (15 procent), Frankrijk (12 procent) en Duitsland (5 procent).

Voor Nederlanders die niet vooral online bankieren, is het grootste obstakel het gebrek aan persoonlijk contact. Bijna een kwart van hen zegt niet online te bankieren omdat ze liever persoonlijk met iemand spreken.

Nederlanders schatten hun bank niet zo hoog in. Slechts 1 op de 10 zegt dat zijn of haar bank een goede service en een eerlijke deal aanbiedt. Nederland is nog niet zo pessimistisch als Frankrijk of Duitsland, waar slechts 1 op de 20 denkt een goede service en eerlijke deal te krijgen.

De meeste Nederlanders denken niet dat banken het beste voorhebben met hun klanten. Meer dan de helft zegt dat banken vooral focussen op winst, en niet op hun klanten.

Bijna een vijfde zegt zelfs dat ze hun bank niet vertrouwen om hun financiële belangen te behartigen. Desondanks vallen nog altijd 94 procent van de Nederlanders terug op een klassieke bank voor een zichtrekening.

Lees de rest verder bij de Bron: Bank Nieuws

Raar volk die Nederlanders…

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. Bas schreef:

    Nederlanders zijn meelopers dat waren ze ook al in WOII.
    \De Calvinisten laten zich graag in het “Digitale” pak rijgen = weg vrijheid en weg vrije wil

Geef jouw mening

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
%d bloggers liken dit: