in , , , ,

Verzoek van Rutte aan de EU om ons niets te vertellen over EU top in Rome: EU roept op tot snel overdragen van macht

23600059933 f0b90f79ed Rutte EU e1475574466683

Onlangs kwam het directe verzoek van Rutte aan de EU om ons Nederlanders niets te vertellen over de anti-democratische plannen voor de EU, omdat dit anders in de kaart zou spelen van PVV. Elsevier schreef:

Rutte zet Juncker onder druk: Opvallend is dat een verzoek van premier Mark Rutte (VVD) Juncker naar verluidt aan het twijfelen heeft gebracht. Rutte wil niet dat de EU rond de verkiezingen in Nederland een beleidsmemo naar buiten brengt over de toekomst van de EU. Juncker is van plan om de toekomstvisie begin maart voor te leggen aan de EU-lidstaten en op 25 maart te laten ondertekenen bij de zestigjarige viering van het Verdrag van Rome.

Nu lekt er echter toch al wat:

We must reaffirm why EU countries should stay together. We face too many problems … If we want the EU to still exist in another 20 years, let alone 60, we must use this as an opportunity to renew our vows and shape a new positive future for our Union.

Zonder het immer kritische Verenigd Koninkrijk, zonder UKIP, is Nederland de enige partij die soms nog enigszins kritisch doet. Nederland zegt soms nog Nee in Nederland, maar zegt altijd Ja in de EU als het er op aan komt. (Herinner het Oekraïne-verdrag.) Dus zonder het VK kan nu flink vaart worden gemaakt. Rutte gaat namens Nederland plechtig trouw zweren aan de EU vlag, dit zijn de highlights van de tekst waar Rutte 25 maart zijn handtekening onder gaat zitten:

De EU is er niet om democratie te brengen in Europa. Het tegendeel. De EU doet alles om de burger buiten de deur te houden en de grote bedrijven de wetgevingen te laten dicteren. De inzet is om inspraak en macht van de lidstaten over te dragen naar de EU Federatie. De EU optuigen als gezaghebbende regering, ondanks het nee tegen de grondwet.

Deze reactie is overdreven?

De reactie op de aangehaalde citaatjes klinkt waarschijnlijk overdreven en gezocht. Behalve dan dat deze blog reeds 5 jaar meerdere keren per week schrijft over EU beleid. De EU thema’s zijn ondertussen genoegzaam wel bekend. Men wil nu ‘spectaculaire stappen zetten … om de Europese integratie naar een hoger plan te brengen’.

Onder druk van een kritischer wordende bevolking wil de EU (de Ever Closer Union) nu snel meer macht overdragen. VVD, PvdA, CDA, D66, GroenLinks en de ChristenUnie willen precies dat gaan realiseren. Weg met Nederland. Eind maart gaat de Nederlandse Overheid plechtig trouw zweren op de EU vlag en bovenstaande betoog ondertekenen.

Dit is niet in het nieuws omdat PvdA en VVD het graag uit het nieuws houden. De stem van het volk (‘populisme’, ‘nationalisme’) is immers een bedreiging geworden voor het establishment. Weet echter dat dit speelt, zie dit gedrag van de EU voltrekken. Stem anders: kijk bijvoorbeeld eens naar Forum voor Democratie, de Piratenpartij, VNL, GeenPeil en de overige nieuwe partijen. Doorbreek de politieke monocultuur, breek het partijkartel.

Lees de rest verder bij de Bron: Lang Leve Europa!

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
rdd

In drie maanden tijd vijf Russische diplomaten gestorven onder verdachte omstandigheden

16042406619 5412a5e0c2 z

Nederlanders zijn pessimistisch over banken maar wel Europese pioniers voor internetbankieren