in ,

Nieuw tijdperk breekt aan: Burgersurveillance lijkt goed te werken

Nu is de vraag wanneer wordt de belasting verlaagt, omdat de staat ons niet meer veilig kan houden?

De burgersurveillance in Beverwijk en Heemskerk die nu een maand actief is, lijkt te werken. Na meer dan een jaar van mishandelingen, berovingen en intimidaties door een gewelddadige jeugdbende is het rustig in en rond de Pilotenbuurt.

Volgens Maarten Boeren, expert Zorg & Veiligheid bij de politie, is het nog te vroeg om het succes direct aan de burgersurveillance toe te schrijven. Wel is hij meer dan tevreden.

“De ontwikkelingen zijn heel erg goed”, vertelt hij aan NH Nieuws.

“Er komen geen meldingen meer vanuit de wijken waar wordt gesurveilleerd. Van de mensen horen we terug dat ze zich ook veiliger voelen in de wijken waar ze wonen en dat is waar je het voor doet.”

De vaders, moeders en toegewijde inwoners die hun ronde lopen, vertellen dat ze veel tevreden inwoners spreken. “Mensen durven weer over straat sinds we zichtbaar zijn”, zegt de een.

Een ander: “Ik hoorde dat er veel hangjeugd zorgt voor problemen, dus ik mijn steentje bijdragen om de rust weer te herstellen. lijkt succesvol.”

Lees verder bij de bron: NOS


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Report

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Kredietbeoordelaar Moody’s: Nederland kwetsbaar voor nieuwe crash huizenmarkt

Na Farmers Defence Force dreigt ook CNV met lege schappen in kerstperiode