in

Nieuwe corona-variant verspreidt zich sneller, maar is niet ziekmakender

De variant van het coronavirus die nu het meest voorkomt in Nederland en de rest van de wereld, is waarschijnlijk door Europa verspreid door toeristen die afgelopen zomer in waren.

Dat schrijven Spaanse en Zwitserse onderzoekers in een studie die woensdag is verschenen. Het onderzoek is nog niet beoordeeld door vakgenoten.

De virusstam waarmee de pandemie begin dit jaar in het Chinese Wuhan begon, heeft zichzelf een beetje veranderd. Op de uitsteeksels van oorspronkelijke -CoV-2-virusdeeltjes zat een ander aminozuur dan op de variant die nu overal het meest wordt aangetroffen.

Die variant met de mutatie Spike D614G was overigens al geruime tijd bekend.

Het RIVM zei begin oktober ook dat het virus in de zomer door vakantiegangers vanuit Spanje naar Nederland is ‘geïmporteerd’.

Het instituut vergeleek de opleving van het virus in Nederland met de grote uitbraak in maart, die waarschijnlijk werd veroorzaakt door terugkerende wintersporters uit Italië en Oostenrijk.

De studie van de Spaans-Zwitserse onderzoeksgroep gaf nog geen duidelijkheid of de snelle verspreiding van het gemuteerde virus door Europa alleen samenhangt met het toeristenverkeer van en naar Spanje.

Het virus laaide daar deze zomer eerder op dan in de meeste andere ….

Lees verder bij de bron: NOS


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Kees
9 maanden geleden
Wilma
9 maanden geleden

Weer een nieuwfabeltje om ons nog langer vast te houden in huis

vraagtekentje
9 maanden geleden

Wat een gezeur over virussen, voordat farmaceuten de markt bezetten, nooit iets over gehoord, en nu ze iedereen tot slaaf willen spuiten vliegen we van het ene naar het andere virus. Spuit Gates, Soros en Fauci er maar mee in. En de rest van het lijstje kun je opvragen:-)

Nederland gaat in maart niet één dag, maar drie dagen naar de stembus

Best gek: Helft van alle boeren heeft bijbaan om financieel rond te komen