in , ,

Best gek: Helft van alle boeren heeft bijbaan om financieel rond te komen

Bijna 50% van alle agrarische ondernemers in Nederland hebben inkomsten naast hun landbouwbedrijf.

Dit blijkt uit onderzoek van Geelen Consultancy en Wageningen University & Research in opdracht van uitgeverij Agrio. Aan de enquête deden zo’n 1200 boeren mee.

De landbouwondernemers verdienen dit onder andere met landbouwtoerisme, natuurbeheer of door te dienen als zorgboerderij. Ook hebben redelijk wat boeren bijbanen die niet een directe link hebben met het bedrijf.

hierbij aan het opwekken van energie met zonnepanelen of windmolens.

Dit is een groot verschil met 1995 toen 78% van alle boeren nog 100% agrariër was.

Volgens hoogleraar rurale sociologie Han Wiskerke is het voor veel Nederlandse boeren dan ook moeilijk om enkel met landbouw rond te komen:

Lees verder bij de bron: ThePostOnline


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
7 maanden geleden

Is een bekend verschijnsel in die wereld. Natuurlijk heb je een klein aantal boeren die verdomd goed bij kas zitten. Maar het gros heeft er inderdaad vaak een baantje naast. Het lijkt zo ‘n mooi sprookje dat boerenleven. Heb vierenhalf jaar in het weekend uit hobby aardappels gereden vanuit Duitsland, België en Nederland naar patatbakkers. De boeren kregen vaak amper 3 a 4 cent terwijl hun kostprijs op circa 10 cent ligt. Als er krapte was dan hadden ze geluk en kregen ze iets van 22 cent de kilo. Maar dat is zelden. Ken ook een varkensboer waarvan de vrouw een kantoorbaantje heeft anders komen ze niet rond. Heb vaak tegen menige boer gezegd, ga lekker achter de kassa zitten in een supermarkt. Heb je meer in de knip en veel meer rust. Geen gezeik met de ambtenarij etc, dus veel meer rust. Maar dat boeren zit in hun bloed en vaak ook van vader op zoon en dat al generaties lang. Als ze dat verliezen lijkt dat voor hun op falen naar hun ouders toe.

Nieuwe corona-variant verspreidt zich sneller, maar is niet ziekmakender

Middenklasse wordt geheel volgens plan weggevaagd