in ,

Nieuwe realiteit? Iedere Amerikaan $4500 gratis en voor niks, straks winkelen met kruiwagen vol dollars

54e0dd41495aaf14ea898675c6203f78083edbed5755774d762e78 640 dollars

Er ligt een voorstel op de Amerikaanse politieke tafel om dollars…gewoon uit te delen. U leest het goed en het is trouwens 17 maart 2020 en nog lang geen 1 april. Geen QE, QE2 of QE Oneindig meer.

Geen truuken meer van de foor. Geen gegoochel meer met repo’s en andere fratsen, waar toch geen hond meer in gelooft.

Een voorstel om: iedere Amerikaan, kinderen inbegrepen (!) er 4500 te geven. Cadeau. Alles, àlles beste fellow Americans, opdat u toch maar zou blijven spenderen. Eerst gaf u uit wat u verdiende. (Dat was al een stap te ver, maar kom.) Dan maximaliseerde u alle kredietkaarten.

Sommigen van u betaalden zelfs hun huur met hun creditcard. (Op zich al pure waanzin, waarbij een groot rood licht zou moeten knipperen.) U leende voor uw huis, uw wagen, uw studies, nam nog een tweede hypotheek.

Maar, beste fellow debtors, het is nog niet genoeg. Het volstaat niet om onze economie, die tere plant, die bedlegerige patiënt, in leven te houden. Hij moet dringend (weer) ondersteund worden.

Want u begrijpt ook: economie voor alles!

Vroeger was het…anders

Ooit, toegegeven, was de economie er voor u, voor jullie, voor alle Amerikanen. Dat waren de goeie jaren, de jaren ’60 van de vorige eeuw. Maar allengs is die economie een eigen leven gaan leiden. En sindsdien, u bent daar volmondig mee akkoord gegaan, toch? Sindsdien bent u allen in dienst van. Maar kom, laat ons het kort houden.

Het komt er op neer dat iedere Amerikaan geld van de overheid zal krijgen. Dat dient dan wel om uit te geven, uiteraard. Haal het niet in uw hoofd om bijvoorbeeld wat opzij te leggen. For a rainy day, of een of ander virus, in dit land waar gezondheidszorg een luxe is. Neen! Uitgeven zult gij. Dus: in uw cheque straks en spendeer. Gaat allen heen en vermenigvuldig uw aankopen. Uncle Sam dankt u. Over and out.

PS. Het kàn zijn, fellow insane, asylum people, dat we de nominaties op de gekende groene biljetjes een iétsje zullen moeten verhogen. Ha ja, want de prijzen van al dat moois, waarvoor u te popelen staat om aan te kopen; die prijzen zouden wel eens de lucht in kunnen schieten. Maar erg is dat niet, dan maken we gewoon van een 1 een 2, of een 9. Of we plaatsen hier en daar een nulletje achter.

Dus: don’t worry, spend happy! (May God be with us…)

Verantwoording

‘A group of Senate Democrats, led by Michael Bennet of Colorado, Cory Booker of New Jersey and Sherrod Brown of Ohio, were proposing legislation to send as much as $4,500 to nearly every adult and child in the United States this year, as part of a sustained government income-support program to counter the economic slowdown from coronavirus.’

Jawel, beste lezers, toen de administratie er een maand of twee geleden in Honkong toe overging om, letterlijk, elke inwoner boven 18 jaar 1200 HKD te geven, dachten we alles gezien en gehoord te hebben. Reminiscenties aan Helicopter Ben kwamen naar boven. En toen ze in China geld yuan, renminbi door de ramen flikkerden…nou ja, het Coronavirus, ’t geld kon wel eens besmet zijn, dus vooruit. Maar dit, in de VS, slaat toch àlles…

Want income support = dollar devaluation = te zijner tijd met een kruiwagen vol contanten gaan winkelen. Zoals in …….

Lees verder bij de bron: Biflatie.nl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
smartphone 1569070958

Het gaat los! Ook Oostenrijk gaat locatiedata van burgers inzetten tegen coronavirus

handboeien en vaccinspuit en geld 300x225

Nieuwe corona-realiteit: Denemarken voert met noodwet verplichte corona vaccinaties in, zal EU volgen?!