in

Nooit eerder waren de overheidsschulden in vredestijd zo hoog als nu

1820796 / Pixabay

‘The level of government debt around the world has ballooned since the financial crisis, reaching levels never seen before during peacetime,’ waarschuwt The Financial Times einde september 2019.

De kwaliteitskrant is voor deze meting teruggegaan tot 1865!

Het enige moment dat die schulden nog hoger lagen was op het einde van Wereldoorlog II. Voelt de huidige constellatie in de wereld dan misschien aan als een oorlogseconomie?

Back to the future

Een analist van berekende de gemiddelde overheidsschuld van alle industriële landen. We hebben het dan over 12 naties: de VS, Nederland, Japan, Duitsland, , het VK, , , Canada, , en .

Daar zitten the usual suspects bij als de (niet meer zo), Italië en Spanje. Maar ook landen waarvan je dit helemaal niet zou verwachten. Zwitserland? Australië, Canada? En ja, ook Nederland. Ging het aldaar niet net redelijk goed economisch en financieel, de laatste keer dat we keken?

Het schuldpercentage is met meer dan 70 procent van het BNP het hoogst in 150 jaar.

Bedenkingen

Gaat er, zeker na deze vaststelling, dan bij geen enkele regering een belletje rinkelen van ‘ho, dit kan niet langer zo blijven duren’? Meer dan 70 procent schuld van alles wat iedereen in een land in één jaar produceert; het is dan nog slechts een gemiddelde.

Dus sommige naties zijn er nog ….

Lees verder bij de bron: Biflatie.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Help mee JDreport.com online te houden

blank

Rapporteren

3 Comments

Laat een reactie achter
 1. Die schulden zijn niet ontstaan omdat mensen niet met geld konden omgaan maar omdat de welvaart verkregen door de industrialisering niet eerlijk verdeeld is.
  Daarnaast hebben de banken (zoals Rothschild) oorlogen gecreëerd (zoals bijna alle oorlogen inclusief WWI en WWII) omdat er geen activiteit is die zoveel geld binnen brengt. Reken maar na: landen hadden geld nodig voor wapens. En banken printen geld gratis volgens het principe van fractionele reserve. Burgers moeten via belastingen dat geld voor die oorlog die ze nooit hebben gewild terugbetalen aan de banken. Met rente !!!!
  Door de oorlog werd giga schade aangericht aan huizen etc. Burgers hadden geld nodig om hun huizen weer op te bouwen. Waar kwam het geld vandaan? Weer gratis geprint door banken. En burgers moesten de schulden terugbetalen aan banken plus … rente.
  Na WWII is de VS onafgebroken in oorlog geweest in Chili, Venezuela, Vietnam, Irak, Libie, Afganistan, Syrie etc. Zogenaamd om communisme etc te bestrijden. De werkelijkheid was dat een kleine groep criminelen gigantisch rijk werd door die oorlogen. En dan heb ik de illegale drugshandel door criminele politici nog niet eens genoemd.

  IAls je gaat kijken waar het geld zit dan blijkt dat meer dan 98 % van alle aardse bezittingen zitten bij een extreem kleine groep van veel minder dan een procent.
  En dan praat je over banken (natuurlijk de banken en grote multinationals die produkten in lage lonen landen laten maken en duur verkopen in de rijke landen en het giga verschil in eigen zak steken).

  Je weet dus dat die heel kleine groep inclusief de RK kerk de kluit bestolen heeft op een gigantische manier.
  En je weet ook hoe dit probleem heel snel opgelost kan worden.
  Het is de hoogste tijd om schoon schip te maken en eens een keer alles af te gaan rekenen.

 2. Tijd voor Vendetta.

  Helaas is het alleen zo dat als er een andere groep aan de macht komt het net zo zal gaan. De mensheid heeft een perfecte leider nodig en daar zijn twee opties voor: Kunstmatige intelligentie of Jezus Christus.

  Afwachten maar.

Iedereen vindt er iets van, jij ook?

blank

Privacywaakhond: medische data van honderdduizenden patiënten mogen naar Google

blank

Voedselfabrikanten geven aan te stoppen met gebruik omstreden nano-kleurstof E171