in

Nooit eerder waren de overheidsschulden in vredestijd zo hoog als nu

1820796 / Pixabay

‘The level of government debt around the world has ballooned since the financial crisis, reaching levels never seen before during peacetime,’ waarschuwt The Financial Times einde september 2019.

De kwaliteitskrant is voor deze meting teruggegaan tot 1865!

Het enige moment dat die schulden nog hoger lagen was op het einde van II. Voelt de huidige constellatie in de wereld dan misschien aan als een oorlogseconomie?

Back to the future

Een analist van Deutsche Bank berekende de gemiddelde overheidsschuld van alle industriële landen. We hebben het dan over 12 naties: de VS, Nederland, , Duitsland, Frankrijk, het VK, Italië, , Canada, , Zwitserland en .

Daar zitten the usual suspects bij als de (niet meer zo), Italië en Spanje. Maar ook landen waarvan je dit helemaal niet zou verwachten. Zwitserland? Australië, Canada? En ja, ook Nederland. Ging het aldaar niet net redelijk goed economisch en financieel, de laatste keer dat we keken?

Het schuldpercentage is met meer dan 70 procent van het BNP het hoogst in 150 jaar.

Bedenkingen

Gaat er, zeker na deze vaststelling, dan bij geen enkele regering een belletje rinkelen van ‘ho, dit kan niet langer zo blijven duren’? Meer dan 70 procent schuld van alles wat iedereen in een land in één jaar produceert; het is dan nog slechts een gemiddelde.

Dus sommige naties zijn er nog ….

Lees verder bij de bron: Biflatie.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Privacywaakhond: medische data van honderdduizenden patiënten mogen naar Google

Voedselfabrikanten geven aan te stoppen met gebruik omstreden nano-kleurstof E171