in

Nu komt alles goed: ECB doet ‘alles wat nodig is’ om economie te helpen

6242290652 76f1370a6c imf ecb e1436983914301

De Europese Centrale Bank (ECB) doet alles wat binnen zijn mogelijkheden ligt om de economie in de regio bij te staan in de huidige crisistijd.

Maar volgens topvrouw Christine Lagarde is er ook meer internationale samenwerking nodig om de pandemie te bestrijden, zo zei ze tijdens de online lentevergadering van de International Monetary and Financial Committee (IMFC).

Volgens Lagarde kan de ECB nog beslissen om de omvang van het opkoopprogramma van obligaties te vergroten of de samenstelling te wijzigen als dat nodig is.

Ook zal de centrale bank andere opties en onvoorziene gebeurtenissen onderzoeken om de economie door de crisis te loodsen.

De ECB kondigde eerder een reeks maatregelen aan om economieën te ondersteunen, zoals maatregelen die zijn genomen om banken van voldoende liquiditeit te voorzien, met bijzondere aandacht voor kleinere bedrijven, zelfstandigen en particulieren.

Verder worden door de ECB grote hoeveelheden obligaties opgekocht, zodat alle economische sectoren kunnen profiteren van soepele financieringscondities, ook bedrijven.

Eerder zei de ECB al dat de coronacrisis voor de landen van de eurozone naar verwachting voor een diepere recessie zal zorgen dan andere landen in de ….

Lees verder bij de bron: Europa Nu

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
5987489349 9df2b3792c salafisme

Verassend! AIVD waarschuwt: de invloed van het salafisme is flink toegenomen in Nederland

eerste nederlandse spaarrekening

Banken gaan waarschijnlijk toch negatieve rente doorberekenen aan kleine spaarders