in ,

Verassend! AIVD waarschuwt: de invloed van het salafisme is flink toegenomen in Nederland

In een woensdag gepubliceerd rapport over het salafisme in Nederland stelt de AIVD dat de radicaal-fundamentalistische stroming steeds meer invloed krijgt.

De inlichtingendienst zegt zich daar ernstig zorgen over te maken omdat — jawel! — sommige salafisten (joh) een “antidemocratische en onverdraagzame boodschap” verkondigen.

Nu.nl legt uit dat het rapport geschreven is door de AIVD in samenwerking met de NCTV (Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid).

De twee instanties hebben onderzoek gedaan naar de invloed van het salafisme en concluderen daaruit dat die invloed groter wordt… wat behoorlijk problematisch is.

“Hoewel het salafisme diverse schakeringen kent,” aldus het rapport, “wijzen de voorbeelden van het actief overdragen van onverdraagzame, isolationistische, antidemocratische en polariserende opvattingen door salafistische predikers op een zorgelijke ontwikkeling, evenals de (hernieuwde) vaststelling dat aspecten van het salafisme voor sommige aanhangers kunnen bijdragen aan radicalisering naar gewelddadig jihadisme.”

Joh. Dat is wel heel verrassend zeg. Dus …

Lees verder bij de bron: De Dagelijkse Standaard

Photo by mikecogh


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Help mee JDreport.com online te houden

Rapporteren

Één reactie

Laat een reactie achter
  1. Waar was de AIVD toen honderdduizend migranten in Nederland werden toegelaten? De burgers wisten al lang dat het volkomen fout zat en de burgers hebben vanaf het begin gewaarschuwd.
    Mag ik even boos worden ???

Iedereen vindt er iets van, jij ook?

Aantal faillissementen neemt toe, maar liefst één op de vijf bedrijven is in gevarenzone

Nu komt alles goed: ECB doet ‘alles wat nodig is’ om economie te helpen