in ,

Verassend! AIVD waarschuwt: de invloed van het salafisme is flink toegenomen in Nederland

In een woensdag gepubliceerd rapport over het in Nederland stelt de dat de radicaal-fundamentalistische stroming steeds meer invloed krijgt.

De inlichtingendienst zegt zich daar ernstig zorgen over te maken omdat — jawel! — sommige salafisten (joh) een “antidemocratische en onverdraagzame boodschap” verkondigen.

Nu.nl legt uit dat het rapport geschreven is door de AIVD in samenwerking met de (Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid).

De twee instanties hebben onderzoek gedaan naar de invloed van het salafisme en concluderen daaruit dat die invloed groter wordt… wat behoorlijk problematisch is.

“Hoewel het salafisme diverse schakeringen kent,” aldus het rapport, “wijzen de voorbeelden van het actief overdragen van onverdraagzame, isolationistische, antidemocratische en polariserende opvattingen door salafistische predikers op een zorgelijke ontwikkeling, evenals de (hernieuwde) vaststelling dat aspecten van het salafisme voor sommige aanhangers kunnen bijdragen aan radicalisering naar gewelddadig jihadisme.”

Joh. Dat is wel heel verrassend zeg. Dus …

Lees verder bij de bron: De Dagelijkse Standaard

Photo by mikecogh


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Aantal faillissementen neemt toe, maar liefst één op de vijf bedrijven is in gevarenzone

Nu komt alles goed: ECB doet ‘alles wat nodig is’ om economie te helpen