in , , ,

Oeps! Cijfers: vertrouwen van jongeren in de gevestigde media is gedecimeerd

duim 1560421487
DarkAthena / Pixabay

Nederlandse en Vlaamse jongeren hebben amper nog vertrouwen in de mainstream media. Dat blijkt uit de Mediamonitor 2019 en het Reuters Digital News Report.

In Vlaanderen vertrouwen nieuwsgebruikers onder de 35 jaar de reguliere media in slechts 28 procent van de gevallen.

Dit blijkt niet te maken te hebben met het feit dat jongeren meer digitaal nieuws consumeren. Ook op internet is de jonge nieuwsgebruiker kritisch.

“Jongeren checken zelf verschillende bronnen,” klonk het. “24 procent van hen stelt dat ze een bepaalde nieuwsbron niet meer volgen wegens weinig accuraat.”

“We zien dat jongeren zelf stappen ondernemen om om te gaan met informatie,” aldus Picone. “Dat gebeurt bij de oudere generatie minder.”

Hoewel de situatie in Vlaanderen in de afgelopen vier jaar relatief stabiel is gebleven, is het vertrouwen onder jongeren in de media in Nederland in een jaar tijd sterk gedaald, laat de Mediamonitor zien.

Dit jaar zei nog maar 37 procent van de jongeren van 18 tot 24 jaar de mainstream media te vertrouwen. Vorig jaar was dit nog 56 procent.

Lees verder bij de bron: ninefornews.nl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
leaked documents google pinterest censorship alternative media

Gelekte documenten tonen aan dat Google en Pinterest censuur uitoefenen

bankieren 1560436736

Banken massaal aan de digitalisering, maar eenderde 65-plussers is niet eens online