in , ,

Ollongren(D66) boekt succes met nepnieuwscampagne, elke dag een D66-er als vangst

Minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren (D66) heeft maandag haar anti-nepnieuwscampagne afgetrapt.

Deze actie heeft gelijk zijn eerste succes geboekt. Nee, er is geen Russische trollenfabriek ontmaskerd of -lek ontdekt. Het is veel kwalijker dan dat, het gif van nepnieuws en heeft zich genesteld in de gemeenteraad van Vlaardingen in de persoon van D66-fractievoorzitter Koen Kegel.

Maar er is meer!

Dinsdag 5 maart – Rob Jetten houdt de Kerdijklezing. De partij brengt twee verschillende versies in omloop. In de eerste hekelt de D66-leider agressie van mensen met een migratieachtergrond naar homoseksuelen. In de tweede versie noemt hij die ‘projectie’ van diezelfde homoseksuelen.

Donderdag 7 maart – Jetten stelt in het AD dat hij 50.000 Polen naar Nederland wil halen vanwege ‘alarmerende cijfers van het CBS’. Het CBS stelt dezelfde dag nog de opmerkingen van Jetten maar ‘wonderlijk’ te vinden.

Donderdag 7 maart in de avond – Het RTL Nieuws verkiezingsdebat, NRC checkt de uitspraken en wat blijkt: alle feiten die Rob Jetten brengt, blijken onwaar.

Vrijdag 8 maart – Felix Woudenberg stelt dat Thierry Baudet van Forum voor zijn wetgeving laat beïnvloeden door niemand minder dan Gerard Joling. Maar TPO meldde eerder al dat dit een hoax was van het ANP.

Lees verder bij de bron: ThePostOnline & ThePostOnline

Photo by nlintheusa


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Raad van State: Nederlanderschap is vervangen door Europees staatsburgerschap

EU stapt uit onderhandeling VN-verdrag over mensenrechten en bedrijfsleven