in

Onderzoekers Radboudumc ontdekken genafwijking bij jonge coronapatiënten

eb30b10f2bf7023ecd0b470de7444e90fe76e7d61db817439cf6c1 640 DNA

In het ziekenhuis van Maastricht werden tijdens de coronacrisis twee jonge broers opgenomen met ernstige coronaklachten. Ze moesten allebei aan de beademing, een van hen overleefde het virus niet.

,,In zo’n geval vraag je je meteen af of er ook genetische factoren meespelen”, zegt de Nijmeegse geneticus Alexander Hoischen.

Het kan toeval zijn dat de twee broers allebei ziek werden, maar toch besloot een team van het Radboudumc de genen te onderzoeken. Vooral de genen die een rol spelen bij het afweersysteem werden in kaart gebracht.

Daarbij kwamen de onderzoekers het gen Toll-like receptor 7 (TLR7) op het spoor, en daarin bleek bij beide broers een afwijking te zitten. TLR7 helpt normaal gesproken om ziekteverwekkers te herkennen.

,,Het lijkt erop dat het virus gewoon zijn gang kan gaan omdat het immuunsysteem geen bericht krijgt dat het virus is binnengedrongen. Dat zou weleens de reden van het ernstige ziekteverloop kunnen zijn’’, legt Hoischen uit.

Toevallig werden tijdens het onderzoek nóg twee jonge broers met dezelfde klachten opgenomen. Ook zij bleken een afwijking in ….

Lees verder bij de bron: AD.nl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
EU geld

Het Europees herstelfonds is als een hypotheek, zonder baan of enige inkomsten

corona 1

De oorlog tegen de mensheid