in ,

Het Europees herstelfonds is als een hypotheek, zonder baan of enige inkomsten

De Europese Commissie gaat 750 miljard lenen op de kapitaalmarkt, maar heeft geen geld om het terug te betalen. Het begin van een echte Europese schuldmarkt?

Hoe weeg je een reddingsoperatie die alleen al in omvang het voorstellingsvermogen van héél veel mensen te boven gaat? Na vier lange dagen onderhandelen kwamen regeringsleiders in Brussel deze week een immens steunpakket overeen dat moet helpen de coronacrisis te overleven.

750 miljard euro is een gigantisch bedrag, ongeveer tweeënhalf keer de begroting van Nederland, de zeventiende economie van de wereld.

Maar het is evengoed weer een bescheiden som: in de hele wordt in goede jaren bijna 14.000 miljard verdiend.

Toch is, zeker in economisch opzicht, iets fundamenteels gebeurd. Daarvoor moet je niet zozeer kijken naar het totale steunbedrag, maar naar de manier waarop dat geld bij elkaar wordt gehaald.

De Europese Commissie gaat al die miljarden lenen op de kapitaalmarkt, om ze – voor een deel als (390 miljard) en voor de rest als leningen – uit te keren aan vooral de zwaarst getroffen lidstaten.

De Commissie heeft in principe geen geld om die lening terug te betalen. De 27 EU-landen hebben afgesproken dat zij samen garant …..

Lees verder bij de bron: NRC


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
EU kan bij het groot vuil ...
9 maanden geleden

De landen staan samen samen garant …. Jaja … maar als de zuidelijke landen geen geld hebben mag Nederland het geld neerleggen. Geen zinnig mens die in zo’n deal stapt. En met dit soort afspraken kun je geen zaken doen. Nederland moet zo snel mogelijk uit deze EU zwaar overbetaalde ver buiten iedere realiteit staande amateurs.

En Rutte? Die moet onmiddellijk naar huis gestuurd wegens toezeggingen die ver buiten zijn competentie gaan.

Vangils
9 maanden geleden

Niet te vatten gekkenwerk

Rob de Jong
9 maanden geleden

smerige uitnemerij . ze maken ons allen kapot een NEXIT is de enige kans om het te overleven . en wat te denken van al die gasten die lekker vroeg met pensioen gaan , wat een zooitje dikke pensioenen waar ieder alleen van kan dromen

Pinto
8 maanden geleden

De gelijkwaardigheid is ver te zoeken tussen het Noorden, Oosten, Zuid Oost, West en Noord Europa. Ik pleit voor een coalitie tussen: Scandinavië, Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Polen, Ierland en Luxemburg. De rest kan zich aansluiten bij failliet Europa.

Kinderen ontvoerd en misbruikt in Nederland: degenen die weten, kunnen niet slapen

Onderzoekers Radboudumc ontdekken genafwijking bij jonge coronapatiënten