in

Ook dat nog! Belastingdienst werkte Autoriteit Persoonsgegevens tegen

De Autoriteit Persoonsgegevens oordeelt keihard over de . De AP werd tegengewerkt en onjuist voorgelicht tijdens haar onderzoek. ‘De Belastingdienst handelde discriminerend.’

De werkwijze van de Belastingdienst in de toeslagenaffaire was ‘onrechtmatig, discriminerend en onbehoorlijk’. In een langverwacht rapport oordeelt de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) keihard over de afdeling toeslagen.

De Belastingdienst registreerde de dubbele nationaliteit van burgers, terwijl die geen rol mag spelen bij het al dan niet toekennen van kinderopvangtoeslag. Ook werd het gegeven of iemand wel of geen Nederlander is, evenals dubbele nationaliteit opgenomen in een model om risico’s mee af te wegen. Ook dit mag niet.

Het onbehoorlijk handelen ging bovendien lang door, ook nog nadat de Belastingdienst hierop gewezen was.

De AP werd tegengewerkt tijdens het onderzoek, dat daardoor veel langer duurde dan gepland. Wolfsen zegt dat zijn dienst moest ‘duwen en sleuren’ en moest dreigen met dwangsommen om informatie boven te krijgen.

Bovendien kwamen er steeds nieuwe feiten en misstanden boven, zegt Wolfsen. Soms werd er gelogen door ambtenaren, bijvoorbeeld door te ontkennen dat de Belastingdienst dubbele nationaliteiten registreerde…….

Lees verder bij de bron: Trouw


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Teken ook de “Geen verplichte Covid-19 vaccinatie” petitie!

Is dit de echte reden dat er zo snel, zo veel bankfilialen en pinautomaten sluiten?