in , , ,

“Onpartijdige” rechters zaten allemaal fout in toeslagenaffaire: ‘Steevast de kant Belastingdienst gekozen’

OpenClipart-Vectors / Pixabay

Tienduizenden ouders raakten ernstig in de (financiële) problemen doordat rechters hen onvoldoende hebben beschermd en aan juridische tunnelvisie leden in het toeslagenschandaal.

Doordat rechters vaak de kant kozen van de fiscus, leverden ze “een wezenlijke bijdrage aan het in stand houden van de spijkerharde uitvoering” van de regels van de kinderopvangtoeslag.

Ouders moesten hierdoor zelfs voor de kleinste fouten alle kinderopvangtoeslag terugbetalen.

Zo stond in een vonnis van de rechtbank Midden-Nederland uit 2015 dat ouders 27.554 moesten terugbetalen omdat ze een bedrag van 77,32 euro niet hadden betaald.

De evaluatie werd de afgelopen zes maanden uitgevoerd.

Ouders in hoger beroep vaak alsnog in ongelijk gesteld

Daaruit bleek dat gedupeerde ouders in nog geen kwart van de gevallen (23,2 procent) gelijk kregen van de rechter. In hoger beroep werden zij vaak alsnog in het ongelijk gesteld.

Bestuursrechters gaven ouders hierdoor vaak ongelijk, omdat ze hen niet blij wilden maken met een “dooie mus”, aldus de evaluatie.

Hierdoor bleven rechters de ‘alles-of-nietsuitleg’ van de Raad van State volgen.

Het werd ouders bovendien extra lastig gemaakt doordat zij in veel gevallen moesten procederen zonder advocaat of rechtsbijstand, omdat zij daar bij bezwaarprocedures in toeslagenzaken geen recht …

Lees verder bij de bron: NU.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
9 dagen geleden

Ken persoonlijk twee magistraten en dat zijn fijne kerels, maar denken ook aan hun salaris etc.
Zolang wij in Nederland een rechtspraak hebben die afhankelijk is van een Overheid voor hun salaris zal er nooit iets veranderen. Het begon al met het Pikmeer-arrest toen de ambtenaren een vrijbrief kregen om te schutteren en er geen maatregelen mogelijk zijn en de ambtenaar de straf ontspringt.

Prof. Mr Twan Tak, hoogleraar bestuur en staatsrecht zei ieder jaar bij aanvang van een nieuw schooljaar tegen zijn studenten dat waar de burger verloor in een rechtszaak de burger voor 80% had moeten winnen. En dat zegt hij al een hele tijd. De Rechtspraak is verworden tot Wetspraak voor de politiek en dus kunnen we dit instituut maar beter afschaffen want het recht is verworden tot iets wat alleen voor politici werkzaam is. De bevolking is het slachtoffer van zeer zwakke ruggen in de rechtspraak. Tijd voor een burgerrechtspraak waarin de rechter voorzitter is maar geen zeggenschap meer heeft over de uitspraak. Laat de burgers maar recht spreken, de meesten hebben de Street Universiteit meermaals succesvol afgerond.

ing. J. Onno Dekker
8 dagen geleden

Laat burgers rechters benoemen EN ontslaan. Het kan zo makkelijk en logisch zijn!
Dat gebeurt echter niet in Bilderbergland waar kritische burgers dood en monddood worden gemaakt. Dus grijpt de macht… er komen andere tijden!

This is the sign you've been looking for neon signage

Simone Kerseboom (FVD) ontmaskert QR-maatschappij: ‘Het is een sociaalkredietsysteem’ 

black iphone 5 on brown wooden table

Ook na 1 november nog geen streep door coronapas! Beredenering demissionaire kabinet zegt dat je pas een blijvertje is