in , , ,

Ook Duits oerbos moet wijken voor de ronddraaiende vogelshredders in “de grote Groene Gekte”

oerwoud 1563107060
AdinaVoicu / Pixabay

Het sprookjesbos van Grimm krijgt de tot nu toe hoogste windturbines in de Duitse deelstaat Hessen. De constructie van de 20 meer dan 240 meter hoge windturbines is het resultaat van een compromis tussen De Groenen en de CDU. Meer dan 120.000 oeroude bomen moeten het loodje leggen.

Ook in Duitsland heerst de Groene Gekte.

Het lot van ongeveer 120.000 bomen in het Duitse Reinhardswald is bezegeld. Vanaf 2020 wordt een deel van het tot 800 jaar oude bos, het sprookjesbos van de gebroeders Grimm, gekapt zodat er 20 windturbines kunnen worden gebouwd. Bepalend voor deze uitputting van de natuur is de politieke partij De Groenen, die zich anders graag als milieuactivist profileren. Maar feit is dat ongeveer 300 hectare oude bomen meedogenloos worden gekapt voor de 240 meter hoge turbines met een rotordiameter van 150 meter – de fundering moet ongeveer 20 meter diep worden wat naar verwachting de grondwaterhuishouding zal verstoren.

Een enkele boom filtert dagelijks de lucht om zuurstof te genereren voor vier personen. In opdracht van de Groenen wordt de zuurtstofvoorziening van bijna een half miljoen mensen afgesneden, waardoor deze partij haar beleid inzake “schone” energie kan doorvoeren.

Het betreft “slechts” drie vierkante kilometer van het totaal van ongeveer 200 vierkante kilometer van het Reinhard-bos, dat direct het slachtoffer wordt van deze roofbouw. Dit is echter alleen van toepassing op de constructie van de windturbines. De opgewekte elektriciteit moet ook nog naar de consument worden getransporteerd. Ongeveer 105.000 huishoudens zullen dan worden voorzien van de zogenaamd schone elektriciteit. Maar de huishoudens die van stroom moeten worden voorzien zijn allesbehalve in de directe nabijheid van de windturbines. Er moeten leidingen worden aangelegd, boven de grond, want voor een ondergrondse installatie is de bodem in het Reinhardswald veel te rotsachtig en massief. Voor de bouw zijn naar schatting enkele honderdduizenden vrachtauto-ritten nodig.

Er moeten dus brede paden door het bos aangelegd worden. Zó breed dat zelfs bomen die omvallen tijdens stormen de bovengrondse leidingen en hun liggers niet kunnen beschadigen. Het Reinhardswald zal binnenkort worden bedekt met gangpaden, en daarvoor moeten oude bomen wijken die in de berekening van de plannen nog niet zijn meegenomen. Opmerkelijk is dat het bos zich in een “lage-windzone” bevindt, dus de windopbrengst is laag.

Als het past in de ideologie van de Groenen staat de bescherming van het milieu onderaan de lijst. Dit geldt voor lithiummijnen in Zuid-Amerika, kindslavernij in Centraal-Afrika, radioactieve besmetting van de bodem in China en de zeldzame grondstoffen – en dat geldt ook voor de vernietiging van bossen in Duitsland.

Kennelijk weten de milieuvriendelijke Groenen niet dat veel dieren leven in en van de bomen, evenals het feit dat talloze insecten door de windturbines doodgaan en met uitsterven worden bedreigd – het maakt de Groenen – sinds de laatste verkiezingen – niets uit.

De windturbines zijn niet alleen rampzalig voor de natuur, de bodem en het milieu… wat te denken van de gestaag oplopende kosten voor de aankoop, de inbedrijfstelling, onderhoudskosten, afvalverwerking, reparatiekosten, personeelskosten, enz. Maar hey, het wordt toch allemaal betaald door de belastingbetaler. En als de wind niet waait dan moet er gewoon maar naar een alternatief worden gezocht. Deze investeringen hebben geen toekomst (ook bij de voor onze kust aan te leggen windparken zal veel geld bijgelegd moeten worden) en zal na verloop van tijd hoe dan ook worden afgeschaft, echter pas nadat belanghebbenden zich genoeg verrijkt hebben.

Het slaat allemaal ècht nergens op. Overal, in welk land dan ook, blijkt dat de burgers geregeerd worden door idioten. Dàt is het werkelijke wereldprobleem.

Massaal verlies van planten- en diersoorten, wat vooral dramatisch is bij insecten en vogels, antibiotica-resistente bacteriën, herbiciden, pesticiden bij monoculturen, overal microplastic & zeedieren en -vogels die daar aan doodgaan, kanker wordt binnenkort de meest voorkomende doodsoorzaak … en de Fukushima kerncentrale is nog steeds “actief”. Moord, dood, oorlog, migrantentsunami, honger & armoede, corruptie, lgbtq & nog meer luxe problemen, afbraak van gezondheidszorg en onderwijs, een dreigende financiële instorting, low-key islamisering en geen benul van democratie en gezond verstand!!

Met al die problemen is duidelijk waar de milieufanaten en belanghebbenden hun prioriteiten leggen: het klimáát moet gered worden……. dus laten we vooral in de natuur massaal windparken bouwen: in de bossen, in de zeeën….. en niet te vergeten zonneparken, in weilanden en op de meren. Nog even en zij zeggen dat de mensheid moet worden uitgeroeid om de aarde een kans van overleven te geven.

Lees verder bij de bron: Stop de Bankiers

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Beeld: Franse president Macron wordt door kilometerslang publiek uitgejoeld en uitgefloten

rutte grinnik

Machtspolitiek VVD heeft Nederland onveilig gemaakt: de grote puinhoop Nationale Politie & veiligheid en justitie