in , ,

Machtspolitiek VVD heeft Nederland onveilig gemaakt: de grote puinhoop Nationale Politie & veiligheid en justitie

rutte grinnik

Tot 2012 was het veiligheidsbestel in nog overzichtelijk en solide georganiseerd. Vanaf het II (2012-2017) ging het mis. Onder leiding van VVD crimefighters Ivo Opstelten en Fred Teeven werden het Ministerie van Veiligheid en Justitie en de nationale politie uit de grond gestampt.

Inmiddels zeven jaar later blijkt dat deze op machtswellust gebaseerde veel ellende heeft veroorzaakt en Nederland onveiliger heeft gemaakt.

Politie- en crisisbeheersingstaken zijn overgeheveld van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) naar het Ministerie van Veiligheid en Justitie.

De bonnetjesaffaire, het gesjoemel met misdaadcijfers, misstanden binnen psychiatrische klinieken en penitentiaire instellingen, het beïnvloeden van het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum (WODC) en het strafrechtelijk vervolgen van klokkenluiders staan nog vers in het geheugen.

En wat te denken van de onnodige naamswijziging van het departement in Justitie en Veiligheid, dat de belastingbetaler meer dan 2 miljoen euro kostte?

Er zijn 200 politieposten gesloten en de afstand tot de burger is groter dan ooit. De politie is volledig gedesintegreerd van de veiligheidsregio's en overige hulpdiensten. De korpsleiding is nu een marionet van de politiek en het lokale gezag (burgemeester) heeft geen enkele zeggenschap meer over de Hermandad.

Politiek welgevallige onderwerpen als…

Lees verder bij de bron: ThePostOnline

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
oerwoud 1563107060

Ook Duits oerbos moet wijken voor de ronddraaiende vogelshredders in “de grote Groene Gekte”

teek 1563125503

HorrorReuzenteek zo goed als zeker opgedoken in Nederland