in

Ook incident op school in Den Bosch na les over vrijheid van meningsuiting

islam bidden 1545393868
Tariq786 / Pixabay

Niet alleen in Rotterdam is een leraar van een school doelwit geworden van bedreigingen in verband met een spotprent in de klas, ook op het Ds. Pierson College in Den Bosch heeft een les maatschappijleer geleid tot onrust.

Beide scholen en de betreffende docenten hebben aangifte gedaan.

Onder een aantal leerlingen en ouders van het Ds. Pierson College in Den Bosch ontstond onrust nadat beeldmateriaal uit een les maatschappijleer door bovenbouwleerlingen op social media werd verspreid.

Het ging om een cartoon van de profeet Mohammed die in 2006 maakte dat mensen zich beledigd voelden en daarom de straat op gingen om te demonstreren.

De cartoon werd getoond in de context van een uitleg over hoe de democratische rechtsstaat onder druk komt te staan wanneer bepaalde grondrechten zoals vrijheid van meningsuiting, van religie en van betoging met elkaar botsen, zo meldt de school in een brief….

Lees verder bij de bron: bd.nl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Illuminati trump murdered sniper card

‘Trump heeft gewonnen en dat weten we allemaal’

islam 1544523967

Even geen geroeptoeter: Imam Elforkani van Blauwe Moskee stopt met vrijdagpreek na doodsbedreigingen