in , ,

Ook Interpol wil achterdeur in versleutelde apps

LoboStudioHamburg / Pixabay

zou binnenkort een resolutie willen aannemen waarin de organisatie officieel het standpunt inneemt dat het zich zorgen maakt over versleuteling. Daarmee zou de organisatie hetzelfde standpunt aannemen als de Amerikaanse FBI.

Aldus een document, dat door Reuters is ingezien.

Interpol wil dat techbedrijven achterdeurtjes plaatsen in versleutelde diensten  “Serviceproviders, applicatieontwikkelaars en fabrikanten maken producten en diensten met versleuteling die van kinderen verbergt op hun platformen”, staat volgens Reuters in de resolutie.

“Techbedrijven zouden mechanismen in het ontwerp van hun versleutelde producten en diensten moeten implementeren waardoor overheden onder de juiste juridische autoriteit toegang tot de data kan krijgen in een leesbaar en bruikbaar formaat.”

Op welke manier zo'n achterdeur in de apps moet komen of hoe ondanks zo'n achterdeur de privacy van andere gebruikers gewaarborgd blijft, staat niet in het document.

Interpol heeft zelf juridisch gezien niet veel macht, maar is een coördinerende macht tussen de politiediensten van deelnemende landen. De dienst heeft in dat opzicht wel veel invloed, zeker omdat grote landen als Amerika en Rusland bij Interpol zijn aangesloten.

De discussie over achterdeurtjes in woedt al jaren, en wordt ook in Nederland gevoerd.

Lees verder bij de bron: Ook Interpol wil achterdeur in versleutelde apps


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Miljoenenstrop dreigt voor IND door miljoenen euro’s aan dwangsommen van asielzoekers

Verrekte Global Warming: Onverwachts dik pak sneeuw in meerdere Europese landen