in , ,

Miljoenenstrop dreigt voor IND door miljoenen euro’s aan dwangsommen van asielzoekers

geralt / Pixabay

De - en Naturalisatie Dienst (IND) moet volgend jaar naar verwachting 17 miljoen euro aan dwangsommen uitkeren aan asielzoekers die te lang moeten wachten op hun procedure.

Dat laat staatssecretaris van asiel Broekers- Knol in een brief weten aan de Tweede Kamer.

Vreemdelingen die te lang moeten wachten, kunnen via de rechter om een schadevergoeding vragen. Dit jaar kostte dat de overheid al 5,5 miljoen euro.

De IND kampt met achterstanden. Dat komt volgens de staatssecretaris doordat in 2017 is besloten op de dienst te bezuinigen. Vooral mensen die uit oorlogsgebieden komen, merken dat.

De IND gaat mensen uit deze groep, zoals mensen uit Syrië en Jemen, het komende half jaar voorrang geven.

Lees verder bij de bron: NOS


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Wilma De Jong-Schobbe
1 jaar geleden

Ze gaan verdorie wel op vakantie in die zg. onveilige landen. De eigen bevolking blijft kaalgeplukt worden om die parasieten en gelukszoekers op te vangen en alles gratis te geven en dan maar klagen dat de economie naar de knoppen is binnen een jaar. Als er niet zoveel van dat t**g binnenkwam hadden wij meer te besteden!

Rob de Jong
1 jaar geleden

helemaal waar, en hoe gek is dit land , die gasten hebben meer rechten dan wij de mensen die de belasting betalen waardoor dit schorem die kans krijgt maar hebben de eigen burgers wat nodig dan is er niets , schandalig dit , die gasten een schadevergoeding geven omdat ze te lang moeten wachten , en als wij wachten moeten kunnen we dat doen tot we een ons wegen ,,,jezus wat een land is dit zeg , stelletje imbecielen in het landelijke bestuur , die moeten maar opzouten het is tijd voor vernieuwing

LadyL
1 jaar geleden

Hoeveel immigranten zijn ‘geen’ vluchteling!!!
Degeen die geen vluchteling zijn mogen/kunnen NIET TERUGGESTUURD worden naar land van herkomst, omdat er geen verdrag is met land van herkomst…. Daar moeten dus eerst weer wetten en afspraken en GELD naar toe om in land van herkonst een betere toekomst te creëeren.
HOE ACHTERLIJK IS ONS LAND GEWORDEN
De mensen hier geboren hebben zich vaak al een slag in de rondte gewerkt en worden tot armoede gedreven en zelfs hun huis gezet en belanden op straat en kunnen zelfs door plaatsgebrek niet bij het Leger de Heil en/of voedselbank terecht…..
NIEUWE REGERINGSLEIDERS & NIEUWE WETTEN – NU

exmarineman
1 jaar geleden

maar ja allemaal weer lekker mopperen, klagen, huilen, boos zijn enz. op de soc.media. Maar als het er op aankomt om in aktie te komen, te demonstreren enz. dan is opeens 90% niet (meer) bereid of vooruit te branden. Dan gaat de smoesjeskast weer ruim open. En in 2021 stemmen ze weer op de aloude bekende politiekcorrecte elitepartijen/-kartel.

Eén jaar Gele Hesjes: rien n’ a changé, tout a changé

Ook Interpol wil achterdeur in versleutelde apps