in ,

Ook Nederland krijgt “smart cities”: Gevolgd en opgesloten in uw wijk, en daar bent u blij mee

digitization, binary, code

Ongeveer 60 partners, waaronder TNO (Nederlandse organisatie voor toegepast wetenschappelijk onderzoek), hebben zich aangesloten bij de volgende stap van de zogenaamde City Deal: “Een slimme stad, zo doe je dat”, bericht Uncutnews.

Wij hebben de afgelopen jaren hard gewerkt om “de mogelijkheden van digitalisering en technologie te gebruiken om regio’s, steden en dorpen leefbaar en sociaal te houden en de democratie te versterken.”

City Deals maken deel uit van Agendastad, het intergouvernementele programma waarin steden, sociale partners en de centrale overheid samenwerken om de innovatiekracht van Nederlandse steden te versterken.

Gedurende de looptijd van de City Deal streven de partners ernaar ten minste twaalf processen te veranderen, deze processen te borgen, te implementeren en uit te breiden.

Er zijn steeds meer partijen die de openbare ruimte willen voorzien van smart city toepassingen. Denk bijvoorbeeld aan allerlei soorten sensoren.

Agenda City doet dit namens het ministerie van Binnenlandse Zaken in samenwerking met het G40-stedennetwerk. Partners zijn ministeries, provincies, gemeenten, politie, CBS, UWV, KPN en VodafoneZiggo.

Klaus Schwab heeft zijn openingstoespraak op WEF 23 nog maar net achter de rug en nu al promoot een Zwitserse parlementariër van de Groene Partij een 15-minutenstad waar mensen geen auto meer nodig hebben. Ook pleit hij voor het bestraffen van bedrijven die zich niet aan de klimaatafspraken houden.

Het project wordt geleid door de Future City Foundation, die “professionals in gemeenschappen, bedrijven en andere organisaties samenbrengt om samen te werken aan de transformatie van deze regio’s, steden en dorpen tot slimme gemeenschappen met een gezondere leefomgeving, zoals beoogd door de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties.”

Het ministerie van Binnenlandse Zaken helpt ervoor te zorgen dat “burgers kunnen wonen in betaalbare, veilige en energiezuinige woningen in een buurt waar iedereen meetelt en meedoet en het leven aangenaam is.”

D66 wil van Tilburg een zogenaamde kwartierstad maken. “De voorzieningen, inclusief de buitenwijken, zijn voor iedereen te voet, per fiets of met het openbaar vervoer binnen 15 minuten bereikbaar. Dit ontlast overwegend het autoverkeer en de openbare ruimte,” aldus D66.

Dergelijke steden van 15 minuten maken deel uit van de plannen van de VN en het WEF. U wordt gevolgd en opgesloten in uw wijk, en daar bent u blij mee.

Lees verder bij de bron: Frontnieuws

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Covid  Syringe Vaccination Virus  - Gajju_M / Pixabay

Coronaprik docu: coVENOM19

vaccin holocaust 02 social media

EUROSTAT cijfertjes: Extreme oversterfte in Europa – Uitzondering Hongarije, Roemenië en Bulgarije