in

Op naar een vaccinatieplicht: ‘Kwart Nederlanders wil geen coronavaccin’

Een kwart van de Nederlanders zegt zich niet te laten vaccineren tegen het als er straks een is. Dat blijkt uit een enquête van DVJ Insights in opdracht van EditieNL.

“Als er veel volwassenen zijn die zich niet willen latten vaccineren, dan heeft dat gevolgen voor de opbouw van groepsimmuniteit”, zegt epidemioloog en kinderarts Patricia Bruijning tegen EditieNL.

En dat maakt het volgens haar moeilijker om het virus in te dammen. Het virus kan zich dan namelijk nog steeds verspreiden onder de mensen die niet gevaccineerd zijn, omdat zij niet immuun zijn.

“Het is niet alleen voor jezelf een risico omdat je ziek kan worden, maar het is ook een risico voor de samenleving. Je helpt niet om verspreiding te voorkomen en zo bijvoorbeeld de zorg te ontlasten. Als veel mensen zich niet laten vaccineren kan het betekenen dat we langer vastzitten aan de coronamaatregelen.”

Weigeren zonder

Als het aan sommige ondernemers ligt, worden de mensen die zich niet in laten enten daarom ook niet toegelaten op sommige plekken.

De Vereniging Nederlandse Poppodia en Festivals (VNPF) pleit bijvoorbeeld voor een toegangsbewijs op basis van een vaccinatie.

“Je wil niet discrimineren, maar ik heb ook het belangen van onze leden te behartigen”, zegt …

Lees verder bij de bron: RTL Nieuws


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Wilma
3 maanden geleden

Een vaccinatieplicht is tegen de grondwet en tegen de mensenrechten. Een ieder heeft het recht over zijn eigen lichaam te beslissen en geen dictatuur die dat kan veranderen

3 maanden geleden

Die arts Patricia Bruijning is echt een voorbeeld van een hoge opleiding en verder zelf niet kan nadenken. Want ik kan op basis van een natuurlijk immuunsysteem niet eens vatbaar zijn voor dit corona virus. Net zoals Dr. Kriegitsch uit München meer dan 80 patiënten heeft behandeld hij en zijn dochter al die tijd negatief bleven, dankzij het gebruiken van veel vitamine C vitamine D3 zink en vitamine K2.

Het meisje Patricia is geen goed voorbeeld van een arts die mensen beter wil maken, maar wel een goed voorbeeld van de indoctrinatie op Universiteiten. Laat ze verder maar als een dom schaap blaten beheheeh.

Vangils
3 maanden geleden

Jawel ken er twee Rutte en hoge,zijn er gek op kunnen haast niet wachten beiden hebben voorrang,

Explosief gerucht over RIVM-baas Jaap van Dissel: ‘Nucleaire bom’

Ook al de schuld van Global Warming natuurlijk: Gaswolken in universum in 10 miljard jaar tijd tien keer zo warm geworden