in

Ook al de schuld van Global Warming natuurlijk: Gaswolken in universum in 10 miljard jaar tijd tien keer zo warm geworden

Amerikaanse astronomen hebben waargenomen dat gassen in het universum momenteel tien keer zo warm zijn als 10 miljard jaar geleden.

Ze beschrijven de metingen in het vakblad Astrophysical Journal.

Gasvelden in de ruimte bereiken nu temperaturen van 2,2 miljoen graden Celsius.

De astronomen maten de temperatuur van gaswolken die dicht bij de aarde hangen en gassen die juist verder weg zijn. De laatstgenoemde gasvelden werden geobserveerd door middel van het licht dat ze weerkaatsen en vervolgens de aarde bereikt.

Hoe verder een gasveld van de aarde verwijderd is, hoe langer het licht vanaf dat veld erover doet om de aarde te bereiken. Daardoor is het observeren van verre gaswolken te vergelijken met ‘terug in de tijd kijken’.

De astronomen concluderen dat ‘hedendaagse’ gassen in het universum temperaturen van ongeveer 2,2 miljoen graden Celsius hebben.

Daarmee zijn ze tien keer zo warm als gassen van 10 miljard jaar geleden.

Lees verder bij de bron: NU.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Op naar een vaccinatieplicht: ‘Kwart Nederlanders wil geen coronavaccin’

Het Derde Rijk mag dan niet meer bestaan, het Vierde Rijk begint steeds meer vorm te krijgen