in

Op plekken rond Tata Steel gemiddeld nog veel meer longkanker dan al bekend was

Photo by Rab .

Longkanker komt rondom staalfabriek Tata Steel soms wel 50 procent vaker voor dan het landelijk gemiddelde. Dat blijkt uit cijfers van het Integraal Kankerinstituut , opgevraagd door EenVandaag.

“Dit is zeer verontrustend.”

Voor de periode 2004 tot 2018 vroegen we bij het Integraal Kankerinstituut Nederland (IKNL) de gegevens op van het aantal longkankerpatiënten per postcode.

Uit een rapport van de Kennemerland bleek afgelopen juni al dat in Beverwijk longkanker gemiddeld 25 procent vaker voorkomt dan het landelijk gemiddelde.

Geschrokken van de cijfers

En als je per postcodegebied kijkt, ligt dat percentage op sommige plekken nog veel hoger. Zo is er 51 procent meer longkanker dan het landelijk gemiddelde in postcodegebied 1941, dat in Beverwijk ligt.

In Velsen ligt postcodegebied 1976, daar is sprake van 46 procent meer longkanker en in postcodegebied 1973, ook in Velsen, 40 procent meer.

Voorzitter Thijs Merkx van het IKNL is geschrokken van deze cijfers: “Dan kijk ik in de spiegel en : hadden wij niet eerder aan de bel moeten trekken richting de bevolking en overheden? Hadden wij hier geen rol in kunnen hebben?”

Lees verder bij de bron: EenVandaag

Photo by Rab .


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Zou nooit gebeuren: Syrische terreurverdachte met verblijfsvergunning opgepakt in Rijssen

International Journal Clinical Practice waarschuwt voor beschadigd immuunsysteem door Covid-vaccins, extra vatbaarheid voor ziekte zelf