in ,

Openbaar Ministerie keert zich tegen kabinet: wil 29 ISIS-terroristen en hun vrouwen naar Nederland halen

justitie 1563978186 e1567163579848
OpenClipart-Vectors / Pixabay

De lijst van Nederlandse Syriëgangers die het Openbaar Ministerie wil terughalen en berechten is in de afgelopen maanden drie keer zo lang geworden, ondanks de pertinente weigering van het kabinet om hieraan mee te werken.

Het OM heeft intussen 29 verzoeken tot repatriëring gedaan, bevestigt het ministerie van Justitie en Veiligheid aan NRC Handelsblad.

Eerder dit jaar ging het nog om tien verzoeken, deze gingen over vrouwen die van terroristische misdrijven worden verdacht. Op de huidige lijst staan ook mannen.

Het gaat om Nederlanders die verblijven in kampen of gevangenissen in Noord-Syrië en aan het OM te kennen hebben gegeven bij hun berechting aanwezig te willen zijn.

Het kabinet wil Syriëgangers niet terughalen, maar juist hun nationaliteit afpakken en in Irak laten berechten. Het OM keerde ….

Lees verder bij de bron: ThePostOnline

Bekijk deze gruwelijke IS kinderbeul video en denk dan nog eens na over terug halen

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
belastingdienst scr1

CBS: Miljoenenbedrijven hoeven steeds minder belasting te betalen

asielzoekers 1548249812

Daar gaan we weer: Duizenden nieuwe opvangplekken nodig voor asielzoekers