in ,

Particuliere beleggers steken al jaren via Nederlandse banken onbewust geld in landroof, grootschalige milieuverontreiniging en de kap van regenwoud

Particuliere beleggers steken al jaren via Nederlandse banken onbewust in , grootschalige milieuverontreiniging en de kap van regenwoud.

Door te beleggen in fondsen, aangeboden door ABN AMRO, ING en , investeren ze in palmoliebedrijven die zich daaraan schuldig maken. De drie banken profileren zich steeds meer met een duurzaam imago maar bieden aandelenfondsen aan die daar haaks op staan.

Dat blijkt uit nieuw onderzoek van SOMO in opdracht van Milieudefensie. De resultaten daarvan werden in Kassa bekend gemaakt.

ABN AMRO biedt 56 fondsen aan met palmolie-bedrijven, Rabobank 61, en ING is koploper met 85 fondsen. In die fondsen zitten tientallen palmolie-bedrijven. Een aantal fondsen kreeg zelfs het stempel ‘duurzaam’. In die fondsen zitten bedrijven die bij lange na niet aan het eigen duurzaamheidsbeleid van de banken voldoen, stelt Milieudefensie.

Palmoliebedrijf PT SAL in Indonesië bijvoorbeeld is nauw verbonden met First Resources, een van de bedrijven uit de fondsen die door alle drie de grote banken worden aangeboden. Dit soort palmolie-producenten verwoesten op grote schaal het regenwoud, vernietigen flora en fauna en verjagen de lokale bevolking van hun land.

De drie aangesproken banken hebben het rapport nog niet kunnen inzien, maar stellen in reacties aan Kassa zich niet aangesproken te voelen en er alles aan te doen de klant te laten beleggen in duurzame fondsen.

Voor zover er wordt belegd in palmolie-bedrijven worden die gehouden aan internationaal afgesproken duurzaamheid-criteria, stellen de banken. Daar waar misstanden optreden, gaan de banken in gesprek met de sector om die uit te bannen. Daarnaast is het uiteindelijk aan de klant zelf waarin hij belegt, stelt ABN AMRO.

Lees ook eens verder bij de bron: Bank Nieuws


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
2 jaren geleden

Tja die ABN/AMRO Bank,die zonodig 15000 in het buiten Europa wonenden vaste klanten moest verbannen in 2017..Ik kan niet meer een bedragje overmaken naar b.v in armoe levende familieleden in Nederland zònder de lage koers en hoge SWIFT vordering te omzeilen…NIET DUS!.Voor iedere overmaking van mijn pensioentjes naar Brasil wordt door de bank alhier 35+ US # berekend.Bedankt ABN.eens de trotse nacionale bank van Nederland.

Overheid blijft maar blunderen met ict: Veiliginternetten.nl onveilig door verlopen certificaat

De mens, steeds idioter: ‘Melk drinken is racisme’