in , , ,

Breaking nieuws: Grote miljardenfraude met dividendbelasting, de grootste diefstal ooit!

fraud 1539856556
stevepb / Pixabay

Maar liefst 55 miljard is uit de Europese staatskassen geroofd. Het is de grootste diefstal ooit, aldus The CumEx Files. Dit betreft een internationaal onderzoek van Correctiv, een Duits collectief van onderzoeksjournalisten.

Oplichters – ‘Groepen van bankiers, handelaren en pensioenfondsen’ – claimden jarenlang onterecht teruggave van roerende voorheffing. Een gigantische fraudezaak dus die nu aan het licht komt.

(Oorspronkelijk verschenen op biflatie.nl geschreven door Joost van Buuren)

De hoofdrolspelers zijn volgens: ‘Sanjay Mansukhlal Shah, een Brit die in Dubai woont, en de North Channel Bank in het Duitse Mainz.’

Ook Nederland slachtoffer

Er leiden sporen ‘naar brievenbusbedrijven in exotische belastingparadijzen, onder meer op de Britse Maagdeneilanden.’ Aandelenpaketten zouden van het ene bedrijf naar het andere gesluisd zijn.  Elk claimde op zijn beurt teruggave van nooit betaalde belastingen. Tevens werd hetzelfde gedaan met valse documenten, aldus Het Nieuwsblad.

Ook Nederland zou getroffen zijn, volgens het internationaal onderzoek. En wel voor ‘minimaal 152 miljoen euro.’  De fraude liep van 2001 tot 2016.  Zij wordt reeds drie jaar lang onderzocht door verschillende internationale gerechtelijke instanties.

Rabobank en ABN Amro betrokken bij miljardenzwendel

Zoals blijkt uit gegevens van FTM.nl blijken de Rabobank en de ABN Amro betrokken in deze miljardenzwendel.

Een van de hoofdrolspelers in deze fraude is de Zwitserse bank Sarasin. Sarasin was in die periode een dochter van de Rabobank. ABN Amro, dat in september 2008 werd genationaliseerd, ging op 20 november 2015 naar de beurs en weigerde daarna vragen van de Duitse parlementaire enquêtecommissie te beantwoorden.

Het blijkt maar weer eens dat banken het niet kunnen laten.

De totale schade is berekend door Christoph Spengel van de universiteit van Mannheim en zal minimaal €55,2 miljard bedragen.

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
people 1539855960

Omvolking van Nederland? Recordaantal immigranten én emigranten

dijsselbloem

Dijsselbloem is maatje te klein voor een repliek op Varoufakis