in , , ,

Petitie! Doe mee: Het Schoorlse bos moet blijven!

159421080 a6e4071cc0 schoorl

Wij luiden de noodklok!!! Omdat Staatsbosbeheer van plan is om 96 hectare of meer dennenbos te kappen.

Dit is gepland op basis van het plan Natura 2000 en suggereert dat het om ‘herstelwerkzaamheden’ gaat. Hierdoor lijkt het alsof er natuurherstel plaatsvindt, terwijl alle aanwezige natuur wordt vernietigd en men het zand dat overblijft vrij spel wil geven.

Er is al een deel bos gekapt en vervangen door zandverstuiginggebied, aansluitend wil Staatsbosbeheer daar nog eens 200 voetbalvelden met zand aan toe voegen.

Argument Hiervoor Is dat er dan meer biodiversiteit zou ontstaan, omdat er meer water op zou wellen als de dennen weg zijn. Wij hebben ernstige twijfels of de dennen wel dit water uit de duinen halen en of de dennen wel voor extra stikstof uitstoot zorgen. Wij hebben ernstige twijfels of de biodiversiteit door het opwellende water in zandverstuivingen überhaupt levensvatbaar is.

Door het kappen van de dennen zou de stikstofuitstoot dalen en kan er elders meer stikstofemissie plaatsvinden. Het feit dat bomen zuurstof produceren uit koolzuur lijkt ineens nergens meer een rol te spelen. Wij kunnen in de argumenten van Staatsbosbeheer geen geldig excuus ontdekken om zoveel prachtige natuur te vernietigen.

Tevens hebben wij sterk de indruk dat de procedure voor inspraak gemanipuleerd is. Er is geen M.E.R (Milieu Effect Rapportage) gemaakt.

Alsof de oude vorm -het huidige bos- niet zou worden aangetast. De presentaties worden onder het mom van “beschermende maatregelen voor de natuur” aan de burgers verkocht.

De laatste dennenappel?
Als het aan Staatsbosbeheer ligt wel!
Maar wij zijn er ook nog.
Bewoners van Schoorl vragen u om hen mee te helpen om het bos te behouden.

Ons mooiste duingebied van Nederland trekt 2,2 miljoen bezoekers en dat is omdat ons gebied
prachtig is zoals het is. Wij houden van ons bos en denken dat u ook van ons bos houdt.

Help ons dit bos te behouden teken hier de petitie.

Lees verder via de Bron: Earth Matters

Photo by johan wieland cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
dsdt 1000x483

De VS deep state is in diepe moeilijkheden

real housewives of isis

Islamisering, wat is dat nou? Inmiddels honderden Shariarechtbanken in Engeland