in

Politie heeft meermaals gedraaid en gelogen in onderzoek naar drugsboot Moerdijk

Agenten van de waterpolitie die op 10 mei vorig jaar ontdekten dat op een binnenvaartschip in Moerdijk een drugslaboratorium in werking was, zouden in het onderzoek hebben gelogen.

Doel van die leugens was het zwaarder maken van de verdenking tegen schipper Cor B. om hem “maximaal” veroordeeld te krijgen.

Het Openbaar Ministerie heeft hierdoor het recht op vervolging verspeeld en B. moet daarom vrijuit gaan.

Dat betoogde B.'s advocaat Bart Welvaart dinsdag voor de in Breda, waar de zaak rond de drugsboot inhoudelijk wordt behandeld. B. (66) staat terecht met drie Mexicaanse medeverdachten.

Op het schip, de 85 meter lange Arsianco, werd de crystal meth geproduceerd.

B. ontkent dat hij iets met het drugslab te maken had. Hij zou er nooit een voet over de drempel hebben gezet. Welvaart had geen goed woord over voor het optreden van de betrokken agenten.

“Er is gedraaid en gelogen”, zei de raadsman.

Er zijn volgens hem onwaarheden in processen-verbaal opgeschreven en twee agenten hebben als getuige bij de -commissaris gelogen.

De leider van het onderzoek zou de betrokken agenten hebben aangezet het bewijs tegen B. “op te plussen”, om een rechtstreeks …..

Lees verder bij de bron: ThePostOnline


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Onderzoek: Rauwe melk beschermt tegen astma en heeft allergiebeschermende capaciteit

Israël gebruikte passagiersvliegtuig als menselijk schild tijdens aanval op Syrië