in

Politie wordt een zooitje: Basisopleiding verkort van 3 naar 2 jaar ‘voor snelle instroom’

Het is diep triest dat dit nieuws wordt gepresenteerd als een oplossing waar diverse partijen, na lang overleg, samen uit zijn gekomen. Want zo goed nieuws is het helemaal niet.

Er verdwijnen komende jaren 17.000 agenten en rechercheurs, en er komen onervaren agenten in opleiding voor terug!

Politiebonden, de korpsleiding en het ministerie van en Veiligheid schudden elkaar allemaal de hand en roepen: ‘gefeliciteerd!’ Wat een briljant plan! Gewoon de basisopleiding met een jaar verkorten én aspiranten eerder de straat op laten gaan: kan gewoon!

“Uiteraard blijft de doelstelling dat aspiranten goed worden voorbereid op hun werk”stelt het ministerie. Ik dacht dat juist het geschrapte jaar daar voor moest gaan zorgen, maar kennelijk niet.

Het klinkt echt als een ontzettende beunoplossing, vergelijkbaar met supermarkten die stagiaires inzetten als vakkenvullers. Mooi goedkoop.

Ik vind het nogal wat dat een agent in opleiding na een jaar theorie ineens ingezet wordt bij regulier politiewerk. Dat is allemaal leuk en aardig als het over bureauwerkzaamheden gaat, maar wat als het om een overval of een ramp gaat?

Je bent na een jaartje ….

Lees verder bij de bron: De Dagelijkse Standaard


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Shadow1100
10 maanden geleden

Ik ken een (zwart) Amsterdams gemeenteraadslid met alleen een certificaat van de kappersvakschool…..

Martin K.
10 maanden geleden

Als agent hoef je toch alleen maar bekeuringen uit te delen, dat kan je in een dag leren.
Je gaat natuurlijk als agent niet snachts bij een zendmast posten, want dan kan je de dader van al die branden wel eens tegenkomen..
Nee, snachts ligt een echte agent te slapen en dat weten de criminelen ook! Waarschijnlijk geen aandacht in het opleidingstraject aan besteed, daar ligt het accent voor honderd procent op bekeuren.

scherpschutter1943
10 maanden geleden

Fijn beroep, agent. Je moet het maar willen en kunnen. Ik denk dat de gemiddelde adspirandagent niet weet waar die aan begint. Zijn status? Met 1 been in het ziekenhuis, met het andere in de gevangenis en ook nog geminacht door zijn eigen werkgever die geen mogelijkheid onbenut laat om de agent publiekelijk af te vallen.
Ik zou liever een levende bouwvakker zijn dan een dooie diender. De agent dient ook het recht niet maar dient alleen de belangen van de heersende klasse.

Ze blijven drammen, nu vraagt het EU-parlement de regeringen om eurobonds voor herstel

Je eigen Corona-app? Nee: kill je smartphone!