in

Politie wordt een zooitje: Basisopleiding verkort van 3 naar 2 jaar ‘voor snelle instroom’

politie3

Het is diep triest dat dit nieuws wordt gepresenteerd als een oplossing waar diverse partijen, na lang overleg, samen uit zijn gekomen. Want zo goed nieuws is het helemaal niet.

Er verdwijnen komende jaren 17.000 agenten en rechercheurs, en er komen onervaren agenten in opleiding voor terug!

Politiebonden, de korpsleiding en het ministerie van Justitie en Veiligheid schudden elkaar allemaal de hand en roepen: ‘gefeliciteerd!’ Wat een briljant plan! Gewoon de basisopleiding met een jaar verkorten én aspiranten eerder de straat op laten gaan: kan gewoon!

“Uiteraard blijft de doelstelling dat aspiranten goed worden voorbereid op hun werk”stelt het ministerie. Ik dacht dat juist het geschrapte jaar daar voor moest gaan zorgen, maar kennelijk niet.

Het klinkt echt als een ontzettende beunoplossing, vergelijkbaar met supermarkten die stagiaires inzetten als vakkenvullers. Mooi goedkoop.

Ik vind het nogal wat dat een agent in opleiding na een jaar theorie ineens ingezet wordt bij regulier politiewerk. Dat is allemaal leuk en aardig als het over bureauwerkzaamheden gaat, maar wat als het om een overval of een ramp gaat?

Je bent na een jaartje ….

Lees verder bij de bron: De Dagelijkse Standaard

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
6881492730 49b8dccb56 euro

Ze blijven drammen, nu vraagt het EU-parlement de regeringen om eurobonds voor herstel

smartphone

Je eigen Corona-app? Nee: kill je smartphone!