in , , , ,

Minister Grapperhaus moet opheldering geven over gebruik real-time(!) gezichtsherkenning

ai gedachten lezen facial

van en Veiligheid moet opheldering geven over zijn recente herformulering van een reactie dat de op dit moment geen toestemming heeft voor de inzet van real-time in de openbare ruimte.

-Kamerlid Van Ginneken heeft de minister hierover Kamervragen gesteld; “Hoe moet “real-time” in deze herformulering geïnterpreteerd worden en valt een toepassing als Clearview daar wel of niet onder?”, zo wil ze weten.

Grapperhaus moet ook duidelijk maken hoe “op dit moment” in deze herformulering geïnterpreteerd moeten worden.

Van Ginneken wil ook weten of erop eerdere momenten wel toestemming is gegeven of dat de politie in de toekomst hier toestemming voor krijgt.

Ze wijst mede naar berichtgeving dat politie in landen als België, en Zweden toch gebruik heeft gemaakt van gezichtsherkenningssoftware nadat dit eerst werd ontkend.

Afsluitend vraagt het D66-Kamerlid of de minister het ermee eens is dat transparantie over het gebruik van gezichtsherkenning en andere vergaande surveillancetechnologie door de politie erg belangrijk is voor het vertrouwen in deze instantie.

Grapperhaus heeft drie weken om ….

Lees verder bij de bron: Privacynieuws

Waarschuwing aan de toekomst: Gezichtsherkenning is niet alleen identificatie en -verificatie, ook gedachtenpolitie, analyse, traceren en nog veel meer

Festivals willen gezichtsherkenning systemen: ‘We kunnen gezichtsscans koppelen aan corona QR-codes'

Democratische rechtstaat: De politie naait ons (en heeft daar bakken met geld voor over)

Gebruik ClearView-AI? Het wordt steeds ongemakkelijker voor minister en politie, iets te verbergen?

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Gezichtsherkenning

Waarschuwing aan de toekomst: Gezichtsherkenning is niet alleen identificatie en -verificatie, ook gedachtenpolitie, analyse, traceren en nog veel meer

corona kermis banner

Longread: Wat gebeurt er nou eigenlijk? Het virusverhaal..!