in , , ,

Preventieplan blijkt ordinair plan om de staatskas te spekken

kassa 1543921755
richardsdrawings / Pixabay

De recent gesloten deal brengt volgens het ministerie van Financiën 100 miljoen in het jaar 2020 in het laatje. Dat komt omdat de sigarettenaccijns wordt verhoogd.

De inkomsten overtreffen de Rijksuitgaven aan het preventieakkoord. Die blijven steken op een veel lager bedrag van 23 miljoen in het jaar 2019 en 2020.

Dat gaat onder meer naar campagnes. Nog eens zes miljoen euro wordt de komende twee jaar uitgetrokken om de effectiviteit van de preventiemaatregelen te onderzoeken.

Tegenover de lastenverzwaring van accijns moet volgens Financiën een even grote lastenverlichting komen te staan.

Lees verder bij de bron: Telegraaf.nl

Wat is dit een mooi land. Maar hoe lang nog?! Een pakkie sigaretten kost in 2020 met nieuwe accijnzen namelijk soms wel 10 euro! 10 EURO! Is 22 gulden hè. Waar moeten we van eten dan? Ook kun je straks niet meer met goed fatsoen een mooie klapper slaan om de woensdagavonden draaglijk te houden.

Verkopers mogen straks nog maar maximaal 25 procent korting geven op flessen wijn, kratjes bier en andere alcoholische dranken. In frisdranken moet het suikergehalte omlaag.

Staatssecretaris van Paul Blokhuis gelooft er echter in. “Wij gunnen het elke Nederlander dat hij een gezond leven heeft. We gunnen iedereen geluk. We leggen de lat heel erg hoog...

We moeten toch ergens het geld vandaan halen om de vluchtelingen ook in de toekomst te kunnen onderhouden.

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
post 1543873008

OM sloopt één van de laatste restjes privacy: wil af van briefgeheim op postpakketten

home cooking is killing restaurants

Een economische schadepost van 1 miljard in tien jaar: Thuiskopieheffing