in , ,

Paspoorthandel in Malta raakt ook Nederland: ‘Zelfs visa aan Libische strijders verkocht’

Europese paspoorten die gekocht worden door steenrijke Russen, of Saudi’s. Het houdt verband met omkoping, witwassen en de moord op de journaliste Daphne Anne Caruana Galizia op Malta.

Ook Nederland wordt geraakt door de wanpraktijken in dit -land, zegt -Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt in WNL Op Zaterdag op NPO Radio 1.

Het onderzoek van Omtzigt heeft er toe geleid dat de premier van Malta zijn aftreden heeft aangekondigd. “Een deel van de waarheid is nu boven tafel gekomen”, zegt Omtzigt.

“Een van de grootste eisen van de Raad van Europa was dat Malta zelf een publieke, soort parlementaire enquête ging houden om de waarheid boven tafel te krijgen. Daar kwamen enorm veel verhalen uit over politiechefs die door de regering onder druk werden gezet.”

In Malta is een lucratieve handel in paspoorten en visa ontstaan. “Men verkoopt paspoorten, geeft visa aan strijders uit ”, zegt Omtzigt.

“De van Malta zitten in de bankenunie. De Europese toezichthouder heeft er al een bank gesloten vanwege zwart geld en andere onverkwikkelijke zaken.”

‘Kunnen ook naar Amsterdam komen’

“Dit raakt rechtstreeks Nederland”, zegt Omtzigt. “Met een Maltees paspoort kun je ook in Nederland gaan wonen. En met een Schengenvisum kan je ook gewoon naar Amsterdam komen.”

Lees verder bij de bron: wnl.tv


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Wilma
1 jaar geleden

Daar hebben ze zelf aan meegewerkt en nu is het janken over iets wat de bevolking al lang weet, maar dat interessert die criminele bende niet.

Prognose voor 2020: Sociale onrust en volksopstanden zullen “exploderen”

Banken in overtreding: geen vergoeding op spaargeld mag niet!